Reykjadalur

Reykjadalur

Den idyllisk smukke dal Reykjadalur er det perfekte sted at gøre holdt i et par timer på din rejse langs Den Gyldne Cirkel. Om sommeren forskønnes det frodige grønne landskab med afrundede bakker dækket af græs og lyng af Reykjadalsa-floden, dampende vulkanske fumaroler og termiske kilder.

Sammenlign priser på biludlejning i Island

Naturlig spa

Reykjadalur-dalen er bogstaveligt talt gennemsyret af termiske kilder, som danner adskillige vandløb og bække, der ikke er vedligeholdt af mennesker. Det eneste "unaturlige" er de træbroer, der fører langs kilderne.

Nogle af kilderne er så varme, at man kan koge æg i dem (og derfor ekstremt farlige at svømme i), mens andre smelter sammen med det kolde vand i Reykjadalsá-floden og danner naturlige vandbassiner med en behagelig temperatur på omkring 30 °C, hvilket er ideelt til svømning.

Advarselsskilte peger normalt på de kogende kilder.

Lige uden for byen Hveragerði finder man et andet termalområde, Hverir.

Søg efter indkvartering - Hveragerði

Hvordan kommer man dertil?

Reykjadalur-dalen ligger i nærheden af byen Hveragerði, tæt på øens hovedvej 1, som du skal køre af i denne by. Kør igennem på asfaltvejen, og drej til venstre efter ca. 400 meter ind på en velholdt grusvej. Følg den helt til enden af vejen til den gratis parkeringsplads.

Fra parkeringspladsen er der en afmærket sti langs hele flodens længde. Langs den ca. 4,5 km lange rute støder man på flere naturlige bassiner med varmt termalvand, hvor man kan tage en dukkert og fortsætte stille og roligt ind i bakkerne.

Der er ingen entré til området.

Overnatning

Hvis du vil længere ind i bakkerne, er det ideelt at overnatte et sted i nærheden.

Du finder flest overnatningsmuligheder i byen Hveragerði, hvor du f.eks. kan bo på det hyggelige Reykjadalur Guesthouse med priser fra 84 euro pr. nat, hvilket er en rigtig god pris for Island.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.