Den blå lagune

Den blå lagune

Den Blå Lagune er et af de mest besøgte steder i Island. Det er en udendørs geotermisk spa med vidunderligt varmt, helbredende vand, som indbyder rejsende til at tage et øjeblik til at slappe af, mens de udforsker øen.

Sammenlign priser på flybilletter til Island

Natur eller kraftcenter?

Det kan virke, som om Den Blå Lagune er et naturfænomen, men det er slet ikke tilfældet. Faktisk kommer vandet her fra overskydende vand fra det nærliggende geotermiske kraftværk Svartsengi. Det ændrer ikke på, at det omkringliggende landskab er smukt, og selve kraftværket er praktisk talt usynligt fra lagunen, skjult bag en lille bakke.

Vandet i den menneskeskabte lagune er dog helt naturligt, da det kommer fra et dybt borehul op til 2.000 meter under overfladen. Før det slippes ud i spa-lagunen, drejer det dog først rundt i kraftværkets turbine og passerer gennem en varmeveksler, der giver varme til de nærliggende landsbyer.

Helbredende og varmt vand

Vandet i lagunen har en konstant temperatur på 38 til 39 °C året rundt, så det holder dig behageligt varm uanset vejret. Vandets mælkeagtige turkise farve er slående ved første øjekast, hvilket ud over den rigelige mængde silica også skyldes det helbredende mudder på bunden af lagunen.

Mineralvandet er især helbredende for hudsygdomme.

Dampbade, boblebade og restauranter

I det tilstødende spa-anlæg kan du nyde flere pools med whirlpools, dampbade eller saunaer. Der er også en række restauranter, og selvfølgelig er toiletter, skabe og brusere obligatoriske, før man går ind i lagunen.

Så du kan sagtens blive hele dagen i lokalområdet.

Søg efter overnatning i Island

Entréer og åbningstider

Åbent hver dag året rundt. Om sommeren fra kl. 8.00 til kl. 20.00, om vinteren kun fra kl. 9.00 til kl. 19.00.

Entréen er ret dyr, og det er altid værd at booke i forvejen online på den officielle hjemmeside bluelagoon.com. Priserne varierer alt efter det specifikke tidspunkt, du bestiller adgang til, og du kan blive i lagunen, indtil den lukker på den pågældende kalenderdag. Det betyder, at hvis du betaler for adgang kl. 8.00, skal du betale for alle de følgende 12 timer.

Du kan vælge mellem to former for adgangsgebyr:

  • Comfort fra 64 usd - inkluderer adgang til hele lagunen, 1 gratis drink i baren, et rent håndklæde, mudderindpakning og skabe.
  • Premium fra 81 us d - Plus du får 2 mudderbade, en badedragt (hvis du ikke har din egen) og 1 glas vin, hvis du spiser et måltid på Lava Restaruant.

Hvordan kommer man hertil?

Den Blå Lagune er også meget besøgt på grund af sin fantastiske og lettilgængelige beliggenhed. Den ligger mellem Reykjavík (50 km) og Keflavík KEF lufthavn (22 km). Fra hovedvejen, der forbinder hovedstaden med lufthavnen, skal du dreje ind på vej nummer 41, og afkørslen er perfekt skiltet.

Der er en stor gratis parkeringsplads ved Den Blå Lagune.

Den Blå Lagune kan også nås med bus, som du f.eks. kan bruge, hvis du har lange mellemlandinger i Keflavík Lufthavn på vej til USA og ikke ønsker at leje en bil. Transport fra lufthavnen og Reykjavik direkte til Den Blå Lagune tilbydes kun af busselskabet Airport Direct, og forvent en meget høj billetpris:

  • Retur fra lufthavnen: 6 990 isk
  • Retur fra Reykjavik: 6 990 isk
  • Enkeltrejse fra lufthavnen til Reykjavik med et vilkårligt stop ved Den Blå Lagune: 9 980 isk

Busserne fra lufthavnen kører dog kun to gange om dagen. Du kan få flere oplysninger, herunder køreplaner, og købe billetter online på airportdirect.is.

Overvej dog at leje en bil, selv om det kun er for en enkelt dag, hvilket i sidste ende er billigere end bustransport.

Overnatning

Hvis du planlægger at tilbringe mere end en dag ved Den Blå Lagune, er der flere overnatningsmuligheder på stedet. Den mest luksuriøse indkvartering tilbydes af et hotel lige i spa-bygningen. The Retreat at Blue Lagoon, Det inkluderer entré og en bred vifte af spa-behandlinger. Forvent dog priser på omkring 1099 euro pr. nat i et 2-sengsværelse.

Betydeligt billigere indkvartering kan findes 20 km fra lagunen nær lufthavnen, hvor ikke-billig indkvartering starter ved 84 eur, hvilket er en god pris for Island. Godt bedømt indkvartering i denne kategori omfatter Hotel Tjarna Keflavik Airport.

Endnu tættere på Den Blå Lagune ligger landsbyen Grindavík, ca. 5 km væk, hvor du også kan finde overnatning fra 81 euro i et familiedrevet hotel. Anita's Guest House.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.