Arnarstapi

Arnarstapi

Landsbyen Arnarstapi, eller kort og godt Stapi, er et populært turistmål på den langstrakte Snæfellsnes-halvø. Selvom Arnarstapi er meget lille med kun et par dusin indbyggere, er det et af de mest populære turistmål i det vestlige Island. Det er et ideelt udgangspunkt for vandreture og overnatninger, når man rejser rundt i det vestlige Island, samt for ekspeditioner til den 1.400 meter høje Snæfellsjökull-gletsjer.

Søg efter indkvartering i Arnarstapi

På vej til Arnarstapi kan du stoppe ved den isolerede og interessante sort-hvide kirke Búðakirkja, som oprindeligt stammer fra 1703, og som ligger nær afkørslen fra hovedvej nummer 54.

Gatklettur klippebro

En meget interessant forreven kystlinje af mørke basaltsten, men dækket af frodigt grønt græs, indbyder til vandreture. Den består af snesevis af små bugter, klippefremspring og småøer.

Den mest berømte formation er uden tvivl stenbroen, eller rettere sagt klippeporten kaldet Gatklettur, som er et yndet hjem for mange fuglearter. Den ligger kun få meter fra kysten og udsigtsplatformen ca. 500 meter fra centrum af Arnarstapi.

Hellnar lavafelt

Den mest populære ca. 3 km lange sti (én vej) fører langs kysten fra Arnarstapi til bebyggelsen Hellnar gennem en gammel udtørret lavamark, der er bevokset med grønt græs. Du skal gå samme vej tilbage, men det gør ikke noget - stien er let, godt afmærket, og du får en smuk udsigt over havklipper og bjerge i baggrunden hele vejen.

Overnatning

Hoteller og gæstehuse lige i Arnarstapi er ret dyre, og priserne starter ved 220 euro pr. nat, se listen over overnatningsmuligheder i Aranrstapi.

Vi ville vælge billigere indkvartering på Snæfellsnes-halvøen, f.eks. det afslappede Við Hafið Guesthouse i Ólafsvík, 37 km væk.

Hvordan kommer man dertil?

Arnarstapi ligger på den asfalterede og helårsfarbare vej nummer 574, i alt 193 km fra Reykjavík (rutekort: google.com/maps) og 50 km fra det berømte bjerg Kirkjufell, som du kan kombinere med Arnarstapi på én tur.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.