Rauðisandur

Raudisandur

Rauðisandur er en af Islands smukkeste strande og ligger i det smukke og afsidesliggende område Vestfjordene kun en kort afstand fra de berømte Látrabjarg-fugleklipper. Den over 9 km lange, flade strand ligger i et helt ubeboet område med nøgne bakker og skiller sig ud fra andre strande i Island, fordi den ikke består af sort vulkansand.

Sammenlign priser på biludlejning i Island

Rauðisandur er dækket af fint gyldent og nogle gange rødligt sand, deraf navnet, som kan oversættes til engelsk som "Red Sands".

En gåtur langs den tilsyneladende endeløse strand er et af de mest magiske øjeblikke, når man rejser i det tyndtbefolkede vestlige Island. På klare dage kan man endda se den lille gletsjer Snæfellsjökull herfra.

Hvordan kommer man dertil?

Vejen fra Reykjavík er ca. 390 km lang, det meste af den på asfaltvej 62, som erstattes af grusvejene 612 og 614 på de sidste korte strækninger. Især 614 er meget snoet og smal, men kan passeres med forsigtighed af alle typer køretøjer om sommeren, mens den er helt lukket om vinteren.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.