Látrabjarg

Latrabjarg

Hvis du leder efter øde og afsidesliggende steder, hvor landet bliver til åbent hav, vinden pisker dig nådesløst i ansigtet, og naturen viser sit barske, men smukke ansigt, skal du tage til den vestligste spids af Vestfjordene og i det hele taget Island.

Din rejse fører dig til de monumentale klipper i Látrabjarg, som strækker sig over mere end 14 km og ofte når højder på over 400 meter!

Sammenlign priser på biludlejning i Island

Det barske landskab blødes op af frodige, grønne enge, der ligger lige på kanten af de vinkelrette klipper. Ca. 5 km fra klipperne skal du besøge den lille landsby og den store strand i Breiðavík, som er et af de smukkeste steder i det vestlige Island.

Den største fuglekoloni

Látrabjarg-klipperne er den vigtigste og langt den største fuglekoloni ikke bare i Island, men også i Europa, og en yngleplads for millioner af individer af dusinvis af fuglearter. Ved Látrabjarg kan du møde de populære søpapegøjer, smalnæbbede lommer, hvide terrier, bøffelhoveder og mange flere. For eksempel er Látrabjarg-klipperne afgørende for den lille alkefugl, idet de huser over 40 % af verdens samlede bestand af denne art.

Det bedste ved Látrabjarg er, at du bogstaveligt talt kan komme helt tæt på fuglene. Bare gå forsigtigt hen til kanten af klipperne, læg dig i græsset med hovedet lidt ud over klippen, og pludselig åbner der sig et utroligt naturskue med hundreder, tusinder og millioner af bevægelser, skrig og sange foran dig.

Behagelige trampede stier i græsset praktisk talt på fladen fører langs hele klippernes længde og endnu længere, så intet forhindrer dig i at tilbringe en hel dag med at gå fredeligt med magisk udsigt over det endeløse hav.

Indkvartering

På grund af klippernes afsides beliggenhed er det tilrådeligt at overnatte mindst en nat i det nærliggende område. Vi har udvalgt de bedste overnatningssteder inden for rækkevidde af Látrabjarg:

  • Hotel Breidavik Guesthouse - ca. 5 km fra klipperne, værelser med fælles badeværelse til meget gode priser fra 103 eur pr. nat
  • Hotel Latrabjarg - ca. 12 km fra klipperne, klassisk 3* hotel med priser omkring 257 eur for et 3-sengsværelse eller fra 110 eur for et enkeltværelse
  • Bjarkarholt Guesthouse - 72 km fra klipperne på hovedvejen på vej til/fra Reykjavik, familiedrevet gæstehus med priser fra 92 eur pr. nat

Hvordan kommer man derhen?

Kap Látrabjarg er let tilgængelig for alle typer biler hele året rundt på den asfalterede vej, der fører til fyrtårnet på kanten af Islands vestligste punkt. Køreturen fra Reykjavik er på imponerende 424 km (se rutekort), men du kommer ikke til at kede dig undervejs. Den snor sig gennem et landskab med mange fjorde, bjerge og tunneler, og trafikken er så sparsom, at det bliver en afslappende affære at køre.

Den nærmeste større by er Vesturbyggð, 60 km væk (se rutekort), hvor du finder to små butikker, en benzinstation og en elbiloplader.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.