Húsavík

Husavik

Byen Húsavík er en af de mest populære destinationer i det nordlige Island og et ideelt udgangspunkt for udflugter til de øde halvøer på nordøstkysten samt mange vigtige naturseværdigheder.

Søg efter indkvartering - Húsavík

Húsavíks hovedattraktion er uden tvivl hvalsafari. Der er mange steder i Island, hvor man kan finde hvaler, men Húsavík er langt den bedste chance for at se mindst et medlem af hvalordenen.

Med over 2.000 indbyggere er Húsavík en af de største byer i det nordlige Island, og du finder mange restauranter, butikker og et supermarked.

Hvalsafari

Lokale turistbureauer, der arrangerer krydstogter rundt i bugten, praler af, at der er op til 97% chance for at se en hval i Húsavík. Og det skal bemærkes, at dette tal ikke er en overvurdering. I modsætning til andre steder i Island er du i Húsavík næsten garanteret at se en hval i løbet af din 2-4 timers sejltur.

Af de større arter er der spækhuggere, kaskelothvaler eller pukkelhvaler, mens du af de mindre hvaler meget ofte vil støde på marsvin, vågehvaler, rundhoveder eller småhvaler.

Húsavík er hjemsted for mange turistbureauer, der arrangerer krydstogter rundt i bugten. Det er bare at gå ned på havnen og vælge mellem de mange tilbud. Krydstogterne stopper også ved den lille ø Lundey, som er hjemsted for en stor koloni af søpapegøjer.

Et af de billigste er North Sailing med priser fra 11.000 isk, men krydstogterne er som regel stramt timet; andre bureauer sejler, indtil man ser en hval (som regel 1,5 til 3 timer). Andre bureauer med priser fra 18.000 isk inkluderer Husavik Adventures eller Gentle Giants.

Overnatning

Bliv gerne i Husavik i et par nætter, byen er et ideelt udgangspunkt for udflugter i det omkringliggende område. Inden for den 90 km lange rute kan du f.eks. besøge Mývatn-søen med dens mange attraktioner, Ásbyrgi-kløften eller vandfaldene Dettifoss og Godafoss.

For overskuelighedens skyld udvælger vi de bedste overnatningssteder i to kategorier og inden for en maksimal afstand af 15 km fra centrum:

Hvordan kommer man dertil?

Húsavík er let at komme til i bil ad hovedvej 85, som deler sig fra ringvej 1 nær Godafoss-vandfaldet. Vej 87 fører derefter til Húsavík fra den anden side af Mývatn-søen.

  • Reykjavík (463 km) - kort
  • Mývatn (56 km) - kort

Byen kan også nås med bus nummer 79 fra Akureyri, hvorfra man kan fortsætte til Reykjavík med linje 57.

Húsavík kan endda nås med fly 1-2 gange om dagen fra Reykjavík. Et lille regionalt flyselskab flyver på ruten Eagle Air og returbilletter koster omkring 340 euro. Betydeligt billigere billetter tilbydes af Icelandair, eller dets regionale arm Air Iceland, til Akureyri, 75 km væk.

Returbilletter til omkring 110 euro kan f.eks. købes gennem Icelandair (se efter billetter fra Reykjavik RKV til Akureyri AEY).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.