Lavezzi øgruppe

Lavezzi

Flere små, afsondrede granitøer og klipper med sandstrande, kendt som Lavezzi-øgruppen, er blandt de mest populære tips til en rejse til det sydlige Korsika.

Find et hotel i Bonifacio

Øgruppen ligger i Bonifacio-strædet, der adskiller Korsika fra Sardinien i Italien, og består af to hovedøer: den beboede Cavallo og den ubeboede Lavezzi.

Øen Lavezzu

Selv om øen er ubeboet, er den øgruppens største turistmagnet. Den overvejende stenede overflade på øens få hektar er afbrudt af flere smukke sandstrande, der indbyder til en dag væk fra civilisationen.

Strandene ligger i små rolige laguner med krystalklart vand, der indbyder til snorkling og svømning.

Der går en færge hver halve time fra havnen i Bonifacio til øen i sommersæsonen. Prisen for en returbillet er dog ret høj og ligger på 37 euro. Detaljerede oplysninger kan findes på den officielle turisthjemmeside: bonifacio.co.uk

TIP: Glem ikke at medbringe masser af vand, snacks og strandudstyr til dit ophold på den afsidesliggende ø. Øen Lavezzu er helt øde selv i højsæsonen, og du finder ingen forfriskninger eller udlejning af liggestole.

Cavallo-øen

Cavallo er det sydligste beboede sted i Frankrig, og øen er for det meste privatejet, og selv om der er offentlig adgang, ligger de fleste strande bag portene til luksusvillaer eller resorts.

Cavallo-øen er især populær blandt dem, der søger indkvartering i fuldstændig ro og væk fra al civilisation. På sydkysten, med direkte privat adgang til havet, ligger der et luksushotelresort Hotel & SPA des Pecheurs, som er det ideelle sted, hvis man ønsker uforstyrret fred og ro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.