Larnaca

Larnaca

Den tredjestørste cypriotiske by, Larnaca, en by med 100.000 indbyggere, indbyder til et naturligt besøg. Det er her, den største lufthavn Larnaca LCA ligger, hvor en stor del af flyene går og derfor opfordrer til mindst en dags stop i byen. Larnaca, Cypern, byder på underholdning, livligt byliv, men også strande og seværdigheder.

Se hotelpriser - Larnaca

Strande og svømning

Larnacas strande er lange, lige strækninger med lysegråt, fint, hårdtpakket sand, kantet af fodgængerpromenader med palmer og hundredvis af restauranter og butikker. På trods af at det er lige i byen og tæt på Cyperns største havn, er strandene rene, og det samme er havet. Der er gradvis adgang til vandet, og man kan benytte sig af alle strandens faciliteter.

Den flotteste og største Blå Flag-strand ligger syd for centrum og er omgivet af den berømte Finikoudes-promenade.

I det sydlige Larnaca finder du den meget populære Mackenzie-strand. Det er en smuk, ren strand ca. 3 km fra centrum, den er meget rummelig, stille om dagen med mange restauranter og livlig om aftenen med flere diskoteker, der har åbent til den lyse morgen.

Mackenzie-stranden er også populær blandt flyentusiaster, da der lander fly over den til Larnacas lufthavn.

Seværdigheder og attraktioner

Ud over hundredvis af barer, tavernaer, klubber og det tilhørende natteliv byder Larnaca på mange seværdigheder for historieinteresserede. Nogle af de mest interessante er bl.a:

  • Aquaduct Kamares - en velbevaret byzantinsk akvædukt bygget i 1747 findes i den vestlige udkant af Larnaca (se kort).
  • Lazaruskirken - den ældste overlevende ortodokse kirke i Larnaca, bygget i det 9. århundrede, er også det vigtigste religiøse monument i byen.
  • LarnacaFortress - byens to største strande er adskilt af den middelalderlige Larnaca-fæstning, som sandsynligvis stammer fra det 12. århundrede.

Indkvartering i Larnaca

Larnaca tilbyder en bred vifte af overnatningsmuligheder af alle slags, fra billige vandrerhjem til dyre luksushoteller. Takket være det brede udvalg og den store konkurrence er priserne her lavere end på kendte stranddestinationer. Larnaca er et ideelt sted for et dagsstop på din vej rundt på Cypern, men også for længere ophold som udgangspunkt for dagsture fra et sted, især hvis du skal rejse med bus.

Priserne på budgetlejligheder starter fra så lidt som 40 euro pr. nat for 2 personer, mens klassiske 3* hoteller starter ved omkring 75 euro pr. nat.

Transport

Lokal offentlig transport leveres af transportselskabet Cyprus Public Transport, som fungerer efter samme princip som alle andre cypriotiske byer. En billet til 1 non-stop tur koster 2,40 eur, om natten 4 eur, hele dagen 7,50 eur.

Enkeltbilletter kan kun købes kontant hos chaufføren, dagsbilletter kan kun købes ved skranken på busstationen eller i lufthavnen.

Der findes også en dagsbillet til 15 euro til alle offentlige busser på Cypern, inklusive langdistancebusser. Hovedbusstationen for de offentlige buslinjer ligger på dette sted: en.mapy.cz.

Intercity-busserne er nemme at finde rundt i. De offentlige tjenester drives af et enkelt selskab. InterCity Buses med sine grønne busser. Følgende ruter kører fra Laranka:

InterCity Buses har ingen busstation i Larnaca, de stopper alle ved et enkelt busstoppested lige ved strandpromenaden i Finikoudes - kort.

For detaljerede oplysninger om busser eller biludlejning, se kapitlet Transport på Cypern.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.