Ayia Napa

Ayia Napa

Ayia Napa (nogle gange også Agia Napa) er en af de mest eftertragtede destinationer på Cypern og byder på smukke strande, masser af klubber, koncerter, et vandland eller en bådtur.

Hoteller og indkvartering i Ayia Napa

Det er muligt at booke et stort antal organiserede bådture, hvor man f.eks. kan se delfiner. For forelskede par anbefaler vi et besøg i havnen eller et besøg på Kærlighedsbroen, som stikker ud mellem klipperne. En anden mulighed er at besøge forlystelsesparken, hvor man f.eks. kan nyde udsigten fra pariserhjulet.

Strande og svømning

Den forrevne kystlinje omkring Ayia Napa byder på strande med fint, lyst sand i over 8 km rundt om feriestedet. Strandene er her og der opdelt af fotogene klipper og er alle omgivet af et komplet udvalg af faciliteter i form af barer, restauranter, udlejning af solsenge og et bredt udvalg af vandsport. Hvilke strande skal man besøge i Ayia Napa?

  • Nissi Beach - Ayia Napa er en af de mest berømte strande på Cypern og i hele Middelhavsområdet og byder på ideelle forhold for familier om dagen og for fester til langt ud på natten. Stranden er den største af alle strandene omkring Ayia Napa, og vi har skrevet en særlig miniguide til den.
  • Pantachou Beach - Stranden ligger lige i centrum af byen og er blandt andet den, der er lettest tilgængelig med offentlig transport. Pantachou er den bedste strand for børnefamilier på grund af sin nærhed til centrum og det meget lave vand. Næst efter Nissi er denne strand den mest besøgte og travle i hele området.
  • Agia Thekla Beach - Den vestligste af feriestedets strande er velegnet til dem, der ikke bryder sig om menneskemængder. Den er stille selv i højsæsonen, især fordi den ligger langt væk fra det store bagland. Men selv her kan du benytte dig af alle de nødvendige strandtjenester.
  • Makronissos Beach - En smuk strand forbinder en lille halvø med fastlandet, så du kan svømme fra begge sider af denne 70 meter lange strand. På den lille halvø kan du besøge det arkæologiske sted med en gravplads fra den antikke periode. Makronissos Beach er en rummelig strand, og vi har skrevet vores egen miniguide til den.
  • Landa Beach - En mindre, pænt anlagt strand mellem Nissi og Makronissos, der er ideel til en mere rolig dag ude.
  • Sandy Bay (Vathia Gonia) - Den smukke hesteskoformede strand ligger i en smal, lavvandet bugt beskyttet mod bølgerne fra det åbne hav. Den har de bedste betingelser for snorkling og er en af de travleste strande i Ayaia Napa.
  • Pernera Beach - en lille strand omgivet af en palmelund halvvejs mellem centrum af Ayia Napa og Nissi Beach. Perfekt til en stille eftermiddag med en bog væk fra den største aktivitet.
  • Kermia Beach - Den østligste stille strand ca. 4 km fra Ayia Napa tiltrækker dem, der kan lide et fredeligt og roligt miljø med faciliteterne fra et hotelresort lige ved stranden.

Attraktioner og seværdigheder

Ayia Napa er ikke kun en stranddestination, men kan også prale af smukke naturomgivelser og en moderne forlystelsespark.

Hvis du vil se naturskønhed, skal du tage øst for byen. Det tætteste, du kommer, er Kærlighedsbroen . En klippeklint, der rejser sig ca. 20 meter fra land over havet, danner en klippeport, som man kan gå hen til og nyde den smukke udsigt over havet.

Endnu længere mod Cyperns østlige spids ligger nationalparken Cape Greco med havgrotter Sea Caves. Klik på navnene for at læse detaljerne.

På den anden side, ca. 8 km vest for Ayia Napa, finder du et stort vandland. WaterWorld Themed Waterpark.

Indkvartering

Ayia Napa er Cyperns badeby nummer 1, så du kan vælge mellem et bredt udvalg af overnatningsmuligheder af alle typer. Billige lejlighedskomplekser med priser omkring 55 euro pr. nat for en studiolejlighed og også store hotelresorts lige ved stranden, som du i højsæsonen kan få fra omkring 115 euro pr. nat for 2 personer.

Hoteller og indkvartering i Ayia Napa

For at hjælpe dig med at finde rundt er her nogle tips til specifikke overnatningssteder:

Transport

Hvis du kører til Ayia Napa i lejebil, kan du nemt komme hertil direkte fra Larnaca, som ligger 44 km væk via en bekvem motorvej. Skiltet til "Ayia Napa" dukker op allerede i Larnaca, og det er stort set umuligt at fare vild. De fleste offentlige parkeringspladser ved strandene er gratis.

Sammenlign priser på biludlejning i Cypern

Intercity-transport leveres af Inter City-busser fra følgende destinationer.

Lokale busser drives af OSEA. En enkeltbillet koster 1,50 euro, en heldagsbillet til offentlig transport i Ayia Napa og omegn (med OSEA) koster 5 euro. Billetter kan kun købes kontant hos chaufføren.

Du kan også bruge en dagsbillet til 15 euro, som gælder til al intercitytrafik på Cypern og til al offentlig transport i Larnaca, Nicosia, Paphos, Limassol og Famagusta-regionen, som også omfatter Ayia Napa.

Liste og kort over alle busruter i Ayia Napa: osea.com.cy/en/bus-routes.

På hovedruten fra vandlandet WaterWorld, gennem Nissi Beach, byens centrum, Cape Greco og til nabostedet Protaras, kører linjerne 101 og 102 en gang i timen. Mange strækninger forstærkes dog af andre lokale linjer, så man venter normalt ikke mere end 20 minutter på en bus i Ayia Napa.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.