Pink Sand Beach

Lyserød sandstrand

Pink Sand Beach er den mest berømte strand på den lidet besøgte ø Barbuda. Den strækker sig over en 8 km lang strækning af den sydlige kystlinje, og selv om det er den mest besøgte på hele øen, er der sjældent mere end et par dusin mennesker ad gangen.

Se tilgængelig indkvartering - Barbuda

Som navnet antyder, er stranden særlig populær på grund af sin usædvanlige lyserøde farve.

Hvad er årsagen til strandens lyserøde farve?

Faktisk er Pink Sand Beach dækket af fint hvidt sand, hvis stærke lyserøde skær skyldes de mange skaller, der er farvet på denne måde.

Det er også derfor, det ikke er 100 % sikkert, at Pink Sand Beach rent faktisk er lyserød, når du besøger den. Det afhænger helt af den faktiske mængde skaller, der er skyllet op.

Strandens faciliteter

Otte kilometer med ensomhed og glemsel venter på dig. Du finder to små barer lige i den østlige ende af stranden, hvor Barbudas færgehavn ligger. Resten af stranden er helt uciviliseret og helt uden faciliteter.

Indgangen til havet er gradvis, og det lave vand strækker sig stadig snesevis af meter fra kysten. Strandsko anbefales netop på grund af det enorme antal små skaller.

Indkvartering på stranden

På trods af, at det meste af stranden er uden bebyggelse, kan man finde nogle dejlige, enkle, men velindrettede Harrys Cottages i nærheden af molen.

Hvordan kommer man til stranden?

Pink Sand Beach er det eneste lettilgængelige turiststed på Barbuda. I den østlige ende finder du faktisk anløbsbroen for den regelmæssige Barbuda Express-færge fra Antigua.

Besøg barbudaexpress.com for køreplaner og billetbestilling.

Da båden fra Antigua ankommer om morgenen og sejler om eftermiddagen, kan du nemt lave din egen dagstur fra Antigua.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Antigua og Barbuda.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.