Deep Bay

Den dybe bugt

En relativt bred, men beskyttet bugt med roligt vand, en smuk strand, gode betingelser for snorkling og en historisk fæstning. Dette er Deep Bay, et af de bedste svømmesteder på Antigua.

Book overnatning på Antigua på booking.com

Mens den sydlige del af stranden er mere travl på grund af det tilstødende hotelresort, er den nordlige del ekstra stille, og der er masser af skygge fra de gamle træer.

Bade- og strandfaciliteter

Deep Bay byder turister velkommen med krystalklart vand og en gradvis indgang til havet. Strandens overflade består af fint hvidt sand, som kan blive til småsten i kanten af kysten og vandet.

Vandet er meget roligt på grund af bugten, hvilket gør det sikkert at svømme.

Det meste af stranden er helt uden faciliteter, kun på den sydligste spids finder man en dyr bar og solsenge til hotellets gæster. Fordelen er de modne træer og buske lige ved stranden, som giver naturlig skygge.

Snorkling i Deep Bay

Bugten er et af de bedste snorkelsteder på hele øen Antigua, kun overgået af Galleon Beach mod syd, hvor der ud over et rigt undervandsliv også er et vrag af et sunket skib, som kan indtage førstepladsen.

Det rigeste undervandsliv findes helt sikkert i den nordlige del af Deep Bay langs de barske rev.

Indkvartering ved stranden

Deep Bay ligger i den mere afsidesliggende vestlige del af øen, og der er ingen hoteller her bortset fra luksusresortet Royalton Antigua *****. Den nærmeste anden indkvartering findes i hovedbyen St. John's.

Transport til Deep Bay

Stranden er kun tilgængelig med bil eller taxa. Den sydlige del er optaget af et stort hotelresort, hvorigennem man kan gå til stranden, men ikke i bil.

Book en bil i Antigua Lufthavn

Det er bedst at køre til den nordlige ende af stranden, hvor der er en gratis, improviseret parkeringsplads, som aldrig er fuld. Derfra skal du bare krydse den lille nye fodgængerbro og gå ca. 70 meter ad en sti gennem skoven.

I bil skal du altid køre vestpå gennem St. I den første rundkørsel uden for byen drejer du til højre og fortsætter støt ad asfalten, indtil du kommer til indgangen til Royalton Resort. Her skal du fortsætte ligeud ad grusvejen, og i krydset til "Trafalgar Apartments" skal du dreje til venstre for at fortsætte ad den ikke-asfalterede vej. Den er meget hullet nogle steder, så vi anbefaler en minimumshastighed, men med omtanke er den farbar for selv de mindste biler.

Vandretur til Fort Barrington

Mellem parkeringspladsen og stranden ligger det gamle Fort Barrington fra 1779 på en lille forhøjning. Det er faktisk det eneste fort på Antigua, der nogensinde har været i reel militær aktion, da admiral Barrington afviste et fransk angreb i slutningen af det 18. århundrede.

Der er flere stejle, men korte stier, der fører til fortet, og der er altid gratis adgang til ruinerne, som byder på en smuk udsigt over havet og fragthavnen i St.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Antigua og Barbuda.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.