Det offentlige bibliotek i New York

Offentligt bibliotek

New York Public Library (NYPL) er et af verdens vigtigste offentlige biblioteker med 55 millioner bøger og videnskabelige værker.

De 10 bedste hoteller i New York City

Det er også et af de største bibliotekssystemer i verden og har de fleste videnskabelige publikationer i sine samlinger af alle biblioteker i verden. Men det er bygningen og bibliotekets indre rum snarere end de millioner af bøger, der tiltrækker turisterne.

New York Public Library refererer til en hel organisation med et netværk af mange filialer, men til turistformål betyder det altid Stephen A. Schwarzmann Main Building på Manhattan.

Bibliotekets åbningstider og rundvisninger

Det ydre af biblioteket, som stammer fra 1895 og er bygget i en overdådig Beaux-Arts arkitektonisk stil, tiltrækker sig allerede opmærksomhed. Hovedindgangen er bevogtet af de ikoniske statuer af to liggende løver.

Inde i biblioteket er hovedattraktionen den enorme offentlige læsesal, som kan besøges af alle, forudsat at de holder lav profil. Men den mindre afdeling for sjældne bøger, hvor man kan se nogle af de mest værdifulde bøger i samlingerne, eller McGrew-rotunden med de smukke vægmalerier, er bestemt også et besøg værd.

Bibliotekets faciliteter er åbne for offentligheden de fleste dage fra kl. 10-18, og der er gratis adgang. Gå ikke glip af de overdådige rum i et af verdens største biblioteker, som du vil kende fra nogle af filmscenerne.

Ud over et individuelt besøg kan du også deltage i en 1-times guidet tur i biblioteket, som også er gratis fra 11:00-14:00. Du skal dog booke turen online på forhånd, da den er begrænset til 15 deltagere.

Bibliotekets officielle hjemmeside: www.nypl.org

Hvordan kommer man til biblioteket?

Hovedbygningen ligger på 42 Bryant Park. St. og 5th Ave. Av.

Nærmeste metrostation

  • 5 Av (ca. 20 meter) - lilla linje 7
  • 42 st / Bryant Park (ca. 150 meter) - orange linjer B, D, F, M og blå linje A

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.