Sådan kommer du rundt New York

New York night

Glem alt om at komme rundt i New York uden offentlig transport eller taxaer. Du vil kunne gå dele af Manhattan, men aldrig det hele. I New York får du mest ud af metroen.

Sammenlign hotelpriser i New York på booking.com

Billetter til offentlig transport

New York City har et enkelt billetsystem til MTA 's metrolinjer og busser.

OMNY kontaktløs betaling

Det er ikke længere nødvendigt at købe et Metro Card, men det kontaktløse betalingssystem OMNY er nu på plads. Så du kan bruge dit almindelige debet-, kredit- eller genopladelige kort til at betale din billet, og du kan selvfølgelig også betale med din mobiltelefon eller Apple Watch og lignende metoder.

Du skal blot holde dit kort/mobil/ur hen til læseren, når du går ind i metroen eller bussen, så tælles prisen. Der er ingen grund til at tage sig af billetindsamling, priserne er de samme, som når du bruger det klassiske papirmetrokort.

 • 1 tur - 2,90 USD
 • 7 dage - 34 USD

I praksis er systemet indstillet til en ugentlig grænse for det beløb, der kan opkræves på dit kort. Hvis du tager 12 eller flere ture, skal du trække kortet, hver gang du gør det, men der vil ikke blive trukket penge over beløbet på 34 USD inden for en uge.

Metrokort på papir

Det såkaldte Metro Card er stadig gyldigt. Det koster i sig selv 1 usd og kan bruges eller fyldes op flere gange (kun til flere dage). Priserne er derefter opdelt i enkelt- eller tidsbaserede priser. Du har sikkert dit Metro Card fra din tur fra lufthavnen, så lad være med at smide det væk.

Priser for offentlig transport i New York City:

 • En enkeltbillet koster $2, 90
 • Et ubegrænset kort tilsyv dage koster 34 dollars .
 • Et 30-dages ubegrænset kort koster 132 dollars .

Mens 7-dages og 30-dages kort kan genoplades, koster enkeltturskortet 1 usd, men kan ikke bruges igen. Desuden skal der altid købes to ture, så den billigste papirbillet i New York City koster 6,80 usd: 5,50 usd for to ture + kortets pris på 1 usd.

For mere information, besøg transitmyndighedens hjemmeside på mta.info.

Single ride

Hvis du kun har planer om at rejse én gang og ikke vil bruge dit eget kreditkort, kan du købe en enkeltbillet i automaten som supplement til Metro Card.

Billetten kan ikke overdrages og koster 3,25 usd.

Hvor kan man købe et Metro Card?

Billetter kan købes i automater på alle metrostationer, hvor du kan betale med kontanter eller kreditkort. De kan også købes i mange kiosker eller supermarkeder, se den fulde liste.

Hvor betaler MTA billetpriserne?

Du kan betale kontaktløst på OMNY-terminaler og bruge dit Metro Card på alle New York Citys metrolinjer (altid i hele metrolinjens længde) og på Local eller Select Bus Service (SBS) buslinjer.

Billetten er gyldig på buslinjer mærket M, Q, B, Bx eller SIM, dvs. alle ruter på Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx og Staten Island. På den anden side gælder en særlig enkeltbilletpris på ekspreslinjer (markeret med et X) 6,75 usd. Turister vil dog ikke støde på mange af disse.

Billetter eller kontaktløse MTA-betalinger er også gyldige på Roosevelt Island Tramway.

MTA-priser er ikke gyldige på jernbanelinjer eller til rejser til New Jersey.

Hvad med omstigning?

Overgange kan være lidt komplicerede i New York City, men hvis du skifter fra en metrolinje til en anden inden for den samme overgangsstation, skal du ikke igennem nogen drejekryds. Omvendt, hvis du tager metroen og bussen, vil der altid være to separate ture.

Metro

På grund af sin størrelse betjenes New York af 25 linjer, der er kendetegnet ved bogstaver og farver . Mange af dem deler ruter på selve Manhattan og deler sig kun op, når de kører til forstæderne Bronx, Queens eller Brooklyn.

New York Citys undergrundsbaner kører 24 timer i døgnet. I myldretiden kører subwayen næsten hvert andet minut, men om natten kan intervallerne forlænges betydeligt til en halv time.

Da New Yorks undergrundsbane er det mest almindelige transportmiddel, du kommer til at bruge, har vi samlet detaljerne i et separat kapitel. Metro New York.

MTA-busser

Der er ikke meget bustrafik i New York City, i hvert fald ikke før vi taler om turister. Busser identificeres med et bogstav og et tal, hvor bogstavet angiver det område, bussen kører i (M = Manhattan, Bx = Bronx, B = Brooklyn, Q = Queens; S = Staten Island). Nummeret supplerer så den specifikke rute.

Du kan især bruge busserne til korte lokale ture, f.eks. i nærheden af Central Park eller i Brooklyn og Queens.

Busser er også meget anvendelige på Staten Island, hvor der ikke er noget subway-netværk, og til rejser til La Guardia LGA, som heller ikke betjenes af subwayen.

Når man stiger på, stikker man sit Metro Card ind i validatoren, som aflæser kortet og returnerer det, og når man bruger kontaktløs betaling, holder man bare sin mobiltelefon/kort op til læseren under påstigningen.

Stoppesteder er på signal, så du skal altid trække i den gule snor langs vinduerne eller trykke på "Stop"-knappen for at komme af.

Alle bybusser drives af MTA, det samme selskab, som driver metroen.

For kort over hver rute efter område, besøg web.mta.info/maps.

Svævebane "Tramway"

Når du har fået nok af metroen, kan du hoppe på svævebanen.

New Yorks svævebane kører mellem Roosevelt Island og 53rd Street og 2nd Street. Avenue. Turen tager 7-15 minutter og kører fra kl. 6.00 til kl. 2.00 om natten (til kl. 3.30 om natten på fredage og lørdage). Billetpriserne betales med et MetroCard, og køreplanen er identisk.

Kabelbanen til Roosevelt Island kaldes "Tramway", selvom den slet ikke har noget at gøre med en sporvogn, som vi forestiller os den.

Officiel hjemmeside: rioc.ny.gov/302/Tram

Både på East River (færge)

Pift dit besøg i New York City op med et skue fra vandet. Langs østsiden af Manhattan finder du i øjeblikket 6 almindelige bådlinjer og 1 speciel Staten Island Ferry, se nedenfor.

Bådene sejler normalt fra kl. 6 om morgenen til kl. 2 efter midnat. For en detaljeret tidsplan, besøg ferry.nyc/routes-and-schedules.

Du kan ikke bruge et MetroCard til krydstogtet og skal købe en billet, før du går om bord. Der er automater ved kajen, og billetten koster 2,75 usd for en tur. Børn under 110 cm sejler gratis.

Staten Island færge

For rejser til Staten Island afgår der en gratis færge hvert 30. minut.

Du bør tage turen, selv om du ikke har planer om at besøge Staten Island. Den sejler langs Frihedsgudinden og giver ikke kun en smuk udsigt over statuen, men især over hele Downtown Manhattan.

Når du ankommer til Staten Island, er det muligt hurtigt at skifte til den næste færge og sejle tilbage inden for et minut. Mange mennesker vil løbe med dig, alle turister rejser på den måde. Færgen sejler 24 timer i døgnet.

Officiel information og tidsplan: www.siferry.com

Taxa, Uber, Lyft

De gule taxier, der er så typiske for New York, vil være dit daglige tilholdssted på Manhattans gader. Hvis du har brug for en hurtig og bekvem tur, så vink.

Taxier i New York koster ca. 3,50 usd for et indstigningsgebyr (varierer fra dag til dag) og derefter 0,5 usd for hver 300 meter. Du kan betale med både kontanter og kreditkort.

Tjek nyc.gov/taxi-fare for aktuelle priser.

For eksempel er prisen fra JFK Airport til Manhattan omkring 55 usd.

I New York City er mobilapps som Uber og Lyft også meget populære. Især mellem kl. 7.00 og 16.00 er Uber eller Lyft som regel billigere end almindelige taxaer. På den anden side er disse tjenester ofte dyrere på spidsbelastningstidspunkter, hvor der er større efterspørgsel.

Transport til New Jersey

På vej til den anden side af Hudson-floden forlader du New York City og staten New York og kører ind i New Jersey. Fra et turistperspektiv er der ikke meget at se her, men priserne på overnatning kan være så meget mere interessante end på Manhattan, at det er værd at blive i New Jersey.

Det er dog vigtigt at huske, at der ikke er nogen MTA-billetpris på nogen form for transport mellem Manhattan og New Jersey.

Der er flere muligheder for at rejse mellem New York og New Jersey:

 • Færger - den mest interessante og hurtige form for transport, hvis du bor ved kysten, tilbydes af de mange færger på NY Waterway (officiel hjemmeside: nywaterway.com/FerryRoutesSchedules). De billigste envejsbilletter starter ved 9 usd.
 • PATH-tog - den travleste, mest bekvemme og billigste form for transport. Togene kører fra Newark, Jersey City og Hoboken til World Trade Center samt Central Manhattan (33rd Street).
  • Køreplaner, kort
  • Pris 5,50 usd for to ture (uanset afstand) + 1 usd for et Metro Card, men ikke for 7- eller 30-dages billetter.
 • NJ Transit-tog - forbinder den centrale Penn Station med Newark og destinationer længere væk i New Jersey
 • Busser - dusinvis af buslinjer tilbyder mange forbindelser, men de har ingen prisfordel i forhold til tog, langt mindre tidsfordel, og det er betydeligt sværere at finde det rigtige stop.

Den hurtigste service leveres af tog, som kan tage dig til Jersey City eller Hoboken på 10 minutter og til Newark på ca. 20 minutter.

Transport til Long Island

Hvis du derimod bor på Long Island, kan du ud over de metrolinjer, der kører inden for New York Citys grænser, også tage den meget hurtigere LIRR, også kaldet Long Island RailRoad.

Mens LIRR-togene drives af MTA, gælder priserne for New York Citys undergrundsbaner og busser ikke for disse tjenester, selv når man rejser inden for bygrænsen. Så du skal altid købe enkeltbilletter, som beregnes ud fra afstanden, og om du rejser i myldretiden eller uden for myldretiden.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.