At komme til New York

New York night

New York City er en hyppig rejsedestination og let tilgængelig med fly fra alle kontinenter.

Internationale flyvninger

Hvis du flyver til USA's østkyst, vil din destination sandsynligvis være New York og kun New York. Det er derfor, der er snesevis af flyvninger om dagen fra alle større og mindre flyselskaber i Europa.

Men der er også direkte fly til New York fra mange store asiatiske lufthavne, fra hele Latinamerika og endda fra Afrika og Australien.

Sammenlign priser på fly til New York

Indenrigsflyvninger

New York er også et stort knudepunkt for indenrigsflyvninger hertil fra alle større og mindre lufthavne i USA.

Generelt kan de billigste flybilletter købes hos lavprisselskaber som Southwest eller JetBlue.

Envejsbilletter fra New York på tværs af USA koster mellem 80 og 150 usd.

Linjer fra New York til større amerikanske byer flyver ofte flere gange i timen, hvilket gør fly til den hyppigste form for indenrigstransport.

Lufthavne i New York

New York har to store internationale lufthavne, en stor indenrigslufthavn og flere mindre lufthavne i det omkringliggende område.

Af og til finder du flyvninger til den største indenrigslufthavn, La Guardia LGA. Men den eneste måde at flyve hertil på er ved at tage en videreforbindelse i USA eller Canada.

Den fjerde lufthavn, du kan støde på på din vej til New York, er Newburgh SWF, som bruges af lavprisselskaber (i øjeblikket PLAY, for eksempel) og ligger over 100 kilometer fra New York.

Der er andre meget små lufthavne i New Yorks hovedstadsområde, som kun har indenrigstrafik. De betjenes normalt ikke af mere end 10-15 fly om dagen fra andre større lufthavne i det østlige USA. Eksempler på disse lufthavne er Long Island Islip ISP, Westchester County HPN, Trenton TTN.

Med bus

Langdistancebusser eller -tog er en alternativ rute at tage, når man er i USA.

Især busser fra Megabus, Boltbus, Greyhound og nu Flixbus forbinder New York med nærliggende byer som Boston, Philadelphia og Washington DC med direkte forbindelser, hvor billetter kan fås for 1 usd eller endda gratis på forsalgstidspunkter. Forsalget starter typisk 2 måneder før den planlagte dato.

Stoppestederne varierer fra selskab til selskab, og det samme gør de specifikke selskaber afhængigt af den linje, der betjenes. Du kan altid finde ud af, hvor bussen afgår fra Manhattan, når du køber din billet til/fra New York.

Den største busstation er Port Authority nær Times Square.

Med tog

Amtrak-tog forbinder New York med de samme nærliggende byer til en lidt højere pris, men også på et højere rejseniveau. Og hvem vil ikke gerne stå af ved f.eks. den fænomenale Grand Central Terminal?

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.