Chrysler-bygningen

Chrysler-bygningen

En af New Yorks smukkeste skyskrabere blev bygget i slutningen af 1920'erne og begyndelsen af 1930'erne, da man kæmpede om titlen som verdens højeste bygning. Som det var almindeligt på den tid, er Chrysler Building bygget i art deco-stil med et 56 meter højt stålspir med halvcirkelformede arkitektoniske træk.

De 10 bedste hoteller i New York

Dette utraditionelt elegante spir gør Chrysler Building til et af de mest markante mesterværker i art deco-stil i hele verden.

Skyskraberens højde og konstruktion

Byggeriet af Chrysler Building begyndte i 1928 og skulle oprindeligt have været uden det berømte stålspir. Oprindeligt skulle den kun være verdens højeste bygning, men det var først under opførelsen, at designet blev ændret til at overgå selv Eiffeltårnet og gøre den til den højeste bygning nogensinde. Derfor blev der tilføjet et 58 meter højt spir til projektet, som blev installeret i slutningen af 1929, og hele bygningen blev indviet den 27. maj 1930.

Med en højde på 319 meter blev den verdens højeste bygning. Topplaceringen varede dog kun knap et år, da den blev overgået af den meget højere Empire State Building et par gader væk.

Selvom der er et observationsdæk på toppen af Chrysler Building, er udsigten derfra ikke bedre end fra Rockefeller Center, hvorfra man også kan se selve Chrysler Building, som er en af de smukkeste bygninger i New York.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.