Patrick's Cathedral

Patrick's Cathedral

Patrick's Cathedral er den største romersk-katolske kirke i Nordamerika og den største religiøse bygning i New York City. Dens tvillingespir når en højde på 101 meter, hvilket i andre byer i verden utvivlsomt ville gøre katedralen til et af byens vartegn. Men i New York drukner katedralen lidt blandt de omkringliggende skyskrabere, der er mere end dobbelt så høje.

De 10 bedste hoteller i New York

Templet ligger lige over for Rockefeller Center på den berømte 5. Avenue.

Arkitektur og historie

Katedralen er bygget i en forenet nygotisk stil inspireret af lignende bygninger i Tyskland og Frankrig. Det er den første nygotiske bygning i Nordamerika. Facaden imponerer med sine dyre materialer, hvoraf hvid marmor er det mest fremtrædende.

Interiøret bærer også nygotikkens rene kendetegn uden nogen nævneværdig udsmykning, men med virkelig monumentale proportioner. Kirkeskibet er over 120 meter langt og 53 meter bredt.

Kirken blev bygget mellem 1858 og 1878.

Adgang og åbningstider

Katedralen er åben for offentligheden hver dag fra kl. 6.30 til 20.45. Der er messer op til 7 gange om dagen, og almindelige turister har lov til at komme ind under disse gudstjenester, men skal vise respekt og har selvfølgelig ikke adgang til alle dele af interiøret.

Messetider på den officielle hjemmeside: saintpatrickscathedral.org/masses

Der er gratis adgang.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.