Rockefeller Center

New York i januar

Du kan ikke gå glip af Rockefeller Center, det er bogstaveligt talt et must-stop, hver gang du besøger stedet. Det er ikke bare én turistattraktion, men flere.

De 10 bedste hoteller i New York

Rockefeller Center er det bankende kulturelle hjerte i New York City og også et arkitektonisk enestående kompleks spredt over næsten 25 hektar, hvor alle bygningerne har en samlet modernistisk stil.

.

Hvad kan du finde i Rockefeller Center?

I det store kompleks med 19 bygninger kan du nyde attraktioner som f.eks:

  • Top of The Rock Observation Deck
  • The Channel Gardens
  • NBC Studios
  • Radio City Music Hall
  • Skøjtebanen med Prometheus-statuen
  • Juletræ i juletiden

Udsigtspunkt Top of the Rock

Højdepunktet er selvfølgelig udsigtspunktet Top of The Rock, som vi synes er det bedste nogensinde i New York City. Top of the Rock kan nydes fra den indendørs etage med en café og fra den udendørs terrasse, hvor du kan nyde en smuk 360° udsigt.

Og hvorfor er Top of the Rock så den bedste i New York? Den ligger på toppen af den 32. højeste bygning i New York, den berømte 30 Rockefeller Plaza, men dens højde på 260 meter er nok til at give en fantastisk udsigt over hele Manhattan.

Rockefeller Center skiller sig heller ikke ud ved sin skønhed, men ved sin nytteværdi, så det er ikke nødvendigt at nyde selve udsigten. Herfra kan du se New Yorks mest ikoniske skyskrabere som Empire State Building, Chrylser Building og det fjerne One World Trade Center. Samtidig har du verdens højeste beboelsesskov i din hule hånd i den sydlige udkant af Central Park.

Adgang og åbningstider

Åbent dagligt fra kl. 9.00 til 23.00 (sidste indgang kl. 22.10).

Entréen er 40 usd + gebyrer, eller 43 ,55 $. Billetter til perioden under solnedgang, som er den mest eftertragtede, koster 53,55 usd.

Billetter behøver ikke at bestilles på forhånd, i hvert fald ikke før det tidspunkt, du gerne vil have den eksponerede tid omkring solnedgang. For at købe, gå til: topoftherocknyc.com/buy-tickets.

.

NBC Studios

NBC Studios tilbyder rundvisninger bag kulisserne i et af verdens største tv-selskaber. Der er timelange ture på hverdage fra kl. 8.20 til 14.00 og i weekenden fra kl. 8.20 til 17.00. Det koster $33 + moms, og det anbefales at booke billet på forhånd på: thetouratnbcstudios.com.

Radio City Music Hall

Radio City Music Hall er et koncertsted, hvor man jævnligt kommer backstage til de mest berømte shows og forestillinger. Besøg: radiocity.com/calendar.

Channel Gardens og skøjtebane

Tjek de tre andre attraktioner gratis. Haverne ligger vinkelret på skøjtebanen. Det giver en unik atmosfære, især i juletiden, hvor New Yorks mest berømte juletræ, som har medvirket i flere film, er udstillet.

Indkvartering ved Rockefeller Center

Området Midtown, hvor centret ligger, er ekstremt lukrativt og er praktisk talt det vigtigste knudepunkt i New York City. Så vær forberedt på højere priser, der starter ved 202 euro pr. nat. Lige inden for Rockefeller Center-komplekset har du et udvalg af disse hoteller fra 183 euro til 257 euro.

Rockefeller Centers historie

Den rige industrimand, forretningsmand, bankmand og oliemagnat John D. Rockefeller tog i slutningen af det 20. århundrede initiativ til et monumentalt projekt med blandet anvendelse, som skulle blive et af omdrejningspunkterne i den dramatiske ombygning af Manhattan.

De første bygningsfundamenter blev støbt i 1931, og den første sektion stod færdig i 1939. Alle bygninger og komponenter i Rockefeller Center er designet i art deco-stil.

Efter Rockefellers død var det hans søn, John D. Rockefeller Jr. der udbyggede det yderligere mellem 1953 og 1973. Hans hovedidé var at skabe Rockefeller Center som et stort underholdnings- og uddannelseskompleks med hovedfokus på tv-produktion, og det er stadig tilfældet i dag.

Fotos af frokost på toppen af en skyskraber

I øvrigt stammer et af de mest berømte fotografier i verden, kaldet Lunch atop a Skyscraper, fra byggeperioden (1932).

Det viser 11 arbejdere, der spiser frokost på en stålbjælke 260 meter over jorden og blev taget fra 66. etage i den dengang nye RCA-bygning, en af skyskraberne på Rockefeller Plaza.

Hvordan kommer man til Rock Center?

Rockefeller-komplekset ligger i den del af Manhattan, der hedder Midtown, og er afgrænset af 6th Avenue og den berømte 5th Avenue. Du kan også gå til Central Park eller Times Square inden for 15 minutter.

Nærmeste metrostation

  • 47-50 Sts/Rockefeller Center (ca. 50 meter) - Orange Line B, D, F, M
  • 5th Ave/53 St (ca. 150 meter) - orange linje M og blå linje E
  • 49 St (ca. 250 meter) - gule linjer N, R, W

Busserne M1, M2, M3, M4, Q32, X27, X28, X37, X38 kører også langs Fifth Avenue i nærheden af centrum, mens busserne M5 og M7 kører langs Sixth Avenue. På tværs fra vest til øst kører lokalbanen M50.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.