Broadway

Broadway

Broadway er en af de ældste og længste gader i New York City. Den stammer helt tilbage fra New Amsterdams tid og strækker sig fra Manhattans sydspids til Bronx og videre ind i Westchester County. Dens samlede længde er respektable 53 km , og det er en af New Yorks få gader, der bryder byens nøjagtige rektangulære gadenet, men løber uregelmæssigt diagonalt gennem byen.

De 10 bedste hoteller i New York City

Broadway er også uløseligt forbundet med verdens mest berømte musical- og dramateatre.

Berømte musicals og teatre

Broadway er et af de kulturelle hjerter i ikke bare New York City, men i hele USA. Især de lokale musicals har givet verden mange berømte shows, der har haft tusinder og atter tusinder af forestillinger og fortsætter med at vokse i popularitet.

Den musical, der har kørt længst på Broadway, er The Phantom of the Opera (uafbrudt siden 1987), selvom den åbnede i London. Verdens mest berømte musical, der har haft premiere direkte på Broadway, er Jesus Christ Superstar.

Blandt Broadways klassikere er jazzmusicalen Chicago.

De mest berømte scener på Broadway

Broadways musikalske og teatralske hjerte kan findes omkring Times Square omtrent mellem 40. og 53. gade. Udtrykket "Broadway-teater" refererer også til den samling af teaterforestillinger, der spilles i 41 teatre med en kapacitet på mere end 500 pladser på Broadway Avenue, ud over et specifikt teater.

Sammen med Londons West End betragtes Broadway Theatre som den mest succesfulde teaterkæde i verden.

Og hvilke specifikke teatre og musicals vil du så besøge her? Vi har listet nogle af de mest berømte steder, som du absolut ikke må gå glip af, hvis du er kulturel entusiast:

For en komplet liste over Broadway spillesteder, besøg den officielle hjemmeside ibdb.com.

Hvor kan man købe billetter til showet?

Billetter videresælges af mange organisationer og rejsebureauer, men vi anbefaler at købe gennem Broadway-teaterorganisationens officielle kanaler, oftest ticketmasters hjemmeside.

En oversigtshjemmeside, der sammenligner alle de aktuelle produktioner, er den officielle hjemmeside ibdb.com.

Priserne varierer fra 30 usd til 200 usd afhængigt af, hvor attraktivt showet er, og hvor teatret ligger.

Hvis du ikke ønsker at planlægge i forvejen, anbefaler vi at kigge forbi TKTS-boden direkte på Times Squarehvor der tilbydes billetter til samme dag med op til 50% rabat.

Seværdigheder og attraktioner på Broadway

Ud over det førnævnte teaterdistrikt kan Broadway prale af andre turistattraktioner. Hvordan kunne det ikke være, når den måler over 50 km, hvoraf de 21 km er på Manhattan alene.

Teaterdistriktet er altid det travleste Times Squarehvor tusindvis af neon- og LED-lys, skilte og bannere skinner dag og nat. Denne del af byen blev udviklet før 1916, da bygningsreglementet trådte i kraft og krævede, at skyskrabere skulle bygges med afsmalnende toppe for at lukke mere lys ind i gaderne. Resultatet er, at den midterste del af Broadway er en kløft af skyskrabere, hvor solen trænger ind ret tilfældigt, hvilket bidrager til den livlige atmosfære i de oplyste reklamer.

Andre attraktioner, du ikke bør gå glip af, når du går langs Broadway:

Hoteller på Broadway

Broadway er en af de mest berømte gader i verden, så det giver mening, at hotelpriserne her er de højeste i New York City. Direkte på Broadway kan man forvente priser for en overnatning i et 2-sengsværelse på mellem 6.500 og 550 euro.

Hoteller i "teaterdistriktet" omkring Times Square:

Hoteller i den sydlige del omkring finansdistriktet:

Transport til Broadway

Broadways linjeføring følges i den sydlige del af de gule R- og W-undergrundslinjer, som kortvarigt forbindes med ekspres N-linjen. Ved stationen Times Sq-42 St tager de røde linjer 1, 2 og 3 "stafetten" op, hvor 2 og 3 afbryder forbindelsen ved Central Park mid-level, og kun 1 fortsætter nordpå på Broadway.

I vest-østlig retning krydser de fleste af de andre metrolinjer Broadway på forskellige steder.

For mere information om at komme rundt i New York City, se Transport og Subways.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.