Pico del Teide

Pico del Teide

Et af de mest populære turistmål, som man ikke bør gå glip af, når man besøger Tenerife, er turen op på Spaniens højeste bjerg, Pico del Teide (3.718 m), som både er en aktiv vulkan og et naturligt symbol på hele øen. Tro mig, hvis du tager herop, vil du ikke fortryde det. Det unikke månelandskab fuld af lavaformationer og svovlholdige kilder er værd at se, og det samme er den enestående udsigt over havet og de snehvide skyer.

Book din feriebolig på Tenerife nu

Den imponerende El Teide ligger nogenlunde midt på øen i nationalparken af samme navn, som dækker 36% af øen. På vej til toppen skal man være opmærksom på, at der kan opstå højdeproblemer (hovedpine, åndedrætsbesvær, høj sollysintensitet).

Tilladelse til at komme ind

Toppen af Pico del Teide er et helt unikt sted, så adgangen til det er strengt begrænset, og du skal derfor have en tilladelse fra nationalparkens officielle hjemmeside: reservasparquesnacionales.es.

Tilladelsen udstedes gratis, men på grund af den store efterspørgsel skal den bestilles i god tid.

Normalt er tilladelserne udsolgt 2-3 måneder i forvejen! Der kræves kun tilladelse til de sidste 700 meter af stien fra toppen af svævebanen til toppen kaldet "Telesforo Bravo" - se rutekortet.

Bestigning af Pico del Teide - rutemuligheder

Der er kun én grundlæggende vandrerute til toppen af Pico del Teide.

Montaña Blanca - La Rambleta

Udgangspunktet er parkeringspladsen ved et sted, der hedder Montaña Blanca. Parkeringspladsen er meget lille, og der er ofte mulighed for at parkere på de åbne pladser langs vejen.

Bestigningen er ret udfordrende, men den gennemsnitlige, trænede vandrer kan klare den uden særligt udstyr. Robuste vandrestøvler af god kvalitet er dog et must. Den første halvdel af ruten (ca. 4 km) er behagelig og går kun let op ad bakke på en grusvej. Den anden halvdel er stejlere og meget stenet, hvor man går på en ret smal sti. Du behøver dog ikke at bekymre dig om de direkte farlige sektioner.

Efter ca. 8,5 km kommer man til svævebanens topstation, hvorfra der kun er 700 meter til toppen. I begyndelsen af dette stykke kontrollerer nationalparkens vagter altid tilladelserne.

 • Distance: 9,5 km én vej
 • Tid: ca. 5 timer frem + 2,5 timer tilbage
 • Højde: ca. 1.350 meter
 • Sværhedsgrad: svær (kræver ikke særligt udstyr)
 • Kort over ruten

La Catedral

Den anden rute fører fra klippeformationerne i La Catedral på den anden side af bjerget rundt om toppen af Pico Viejo. Den er længere og blidere, men går gennem et mere vanskeligt terræn, hvor stien ofte farer vild mellem klipperne og nogle gange slet ikke er læselig eller markeret. Også af denne grund er denne sti betydeligt mindre besøgt.

 • Distance: 10 km den ene vej
 • Tid: ca. 5,5 timer frem + 3 timer tilbage
 • Højde: ca. 1.570 meter
 • Sværhedsgrad: svær (kræver ikke særligt udstyr)
 • Kort over ruten

Svævebane til Pico del Teide

Op til 3.555 meter kan man komme op i den hængende svævebane, som kan nås i bil, men også med bus nummer 342. Svævebanens nederste station ligger i 2.356 meters højde, og hele ruten til toppen tilbagelægges på mindre end 8 minutter af et par moderne kabiner.

Svævebanen kører dagligt hele året rundt:

 • Første tur - kl. 9.00
 • Sidste tur op - 16:00
 • Sidste tur ned - 16:50

Billetpriserne er som følger:

 • 22 euro en vej
 • 40 euro tur/retur

Der er et begrænset antal pladser, og billetter til svævebanen kan kun købes online på svævebanens hjemmeside: volcanoteide.com.

Opholdet på svævebanens øverste station er begrænset til 1 time for alle passagerer, hvis du har bestilt et pas til turen fra svævebanen til toppen (ca. 1,5 km i alt), så er opholdet begrænset til 2 timer.

Sådan kommer du derhen

Den nemmeste måde at komme dertil på er i bil ad TF-21-vejen, som følger Pico del Teides skråninger fra sydsiden, langs den nederste svævebanestation og begge afstigningssteder for vandrestierne til toppen. Den største parkeringsplads ligger ved den nederste svævebanestation, og alle parkeringspladser i området er gratis.

Sammenlign priser på biludlejning

Du kan også komme hertil med bus, men hver linje kører kun en gang om dagen (morgen frem, eftermiddag tilbage):

 • Linje 342 fra syd (Los Cristianos, Costa Adeje)
 • Linje 348 fra nord (La Orotava og Puerto de la Cruz)

For detaljerede oplysninger om transport med udlejningsbil og busser, se kapitlet Transport.

Overnatning

Hvis du vandrer til Teide, kan det være nyttigt at overnatte i nærheden af bjerget. Der ligger en bjerghytte ved navn Refugio Altavista ikke langt fra svævebanens topstation, men man skal reservere via e-mail mindst 2-3 måneder i forvejen.

De nærmeste klassiske overnatningsmuligheder i form af bedre hoteller er:

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Tenerife.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.