Svínafellsjökull

Svínafellsjökull

En af de mange isskruninger på Vatnajökull, Europas største gletsjer, hedder Svínafellsjökull og er sammen med den nærliggende Skaftafell en af de lettest tilgængelige gletsjertunger.

Sammenlign priser på biludlejning - Island

Med Islands højeste bjerg, Hvannadalshnjúkur (2.110 m over havets overflade), som baggrund vil de utrolige former af blålige til grå gletsjeralger ganske enkelt fascinere dig.

Desuden er Svínafellsjökull-gletsjeren meget tilgængelig på siderne, hvor vandrestier fører langs det normale terræn. Klatr ikke direkte op på ismasserne uden en guide; de kan være ustabile, især om sommeren, og det er let at falde ned i en af de mange sprækker.

Hvordan kommer man derhen?

Svínafellsjökull er let tilgængelig, da den ligger meget tæt på Ringvejen, hvorfra der går en ca. 2 km lang, men velholdt grusvej.

Afstanden til Reykjavík er 328 km (se rutekort), 5 km fra det største besøgscenter Skaftafell og 57 km fra den berømte gletsjersø Jökulsárlón.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.