Landmannalaugar

Landmannalaugar

Landmannalaugar kan oversættes til Regnbuebjergene og er et af de smukkeste og mest populære vandresteder i hele Island.

Sammenlign priser på biludlejning i Island

Det lille bjergområde med bakker i op til 1.100 meters højde er kendt for sin farverige jord, som består af de magmatiske mineraler rhyolit og obsidian, der skaber et utroligt farvespil på solrige dage. Frodige grønne dale veksler med sorte og grå lavamarker, som fuldender den magiske atmosfære i landskabet.

Vandring og trekking

Hovedaktiviteten i Landmannalaugar er at vandre gennem det idylliske landskab med relativt lette og korte ture samt flerdagesture, der fører til andre områder.

Alle afmærkede stier starter ved den store campingplads Landmannalaugar, hvor du også finder offentlige toiletter, en lille butik og parkering. Der er 6 basisruter, som udgår herfra, men du kan frit kombinere dem. De er markeret med små farvede pæle, men det er ikke sikkert, at du støder på nogen skilte i miles omkreds.

  • Laugahraun Lava Field 4,5 km - en let rute uden udfordrende højdeforskelle fører mest gennem et landskab med tørret lava, små kløfter og bølgende rød-sorte bakker.
  • Bláhnúkur-bjerget 6,5 km - en af de mest populære vandreture i Island, som fører til det 945 meter høje Bláhnúkur-bjerg, hvorfra der er en betagende udsigt over hele Landmannalaugar. Stien dækker en del højdemeter, men den er overkommelig for enhver moderat trænet rejsende og er fri for farlige sektioner.
  • Suðurnámur-bjerget 9 km - Vandringen op ad det 920 meter høje bjerg giver dig en spektakulær udsigt over de regnbuefarvede bakker og den brede dal nedenfor. Denne rute følger højderyggen på en tredjedel af vejen op, hvilket giver dig mulighed for en fantastisk udsigt det meste af vejen. Stigningen er relativt stor, men kort, og rutens samlede sværhedsgrad er vurderet til at være moderat til let.
  • Søen Ljótipollur 13,5 km - en smuk dagslang cirkulær rute gennem flere dale til en forældreløs sø. Den grundlæggende version af ruten undgår store højdeforskelle, men du kan udvide ruten ved at vandre op på Norðurnámur Table Mountain.
  • Dómadalur-dalen 17,5 km - en lang rute, der følger den samme rute tilbage gennem et varieret landskab med farverige bjerge til en frodig grøn bred dal. Den kan være ret mudret nogle steder, men uden ekstreme højdeforskelle.
  • Mount Skalli 15,5 km - efter vores mening den smukkeste rute i Landmannalaugar, som fører til det over 1.000 meter høje Mount Skalli. Du kan nyde en spektakulær udsigt hele vejen.

* farverne på de anvendte ruter er kun til illustrationsformål og svarer ikke til de officielle markeringer

Hvordan kommer man derhen?

Landmannalaugar-området er kun tilgængeligt mellem juni og september, resten af året er vejen, der fører til campingpladsen og stien, lukket. Der er 3 hovedveje, der fører hertil:

  1. Fra Reykjavík på F32 (hovedvej med asfalt) og F208, som er en grusvej. Ifølge mange kilder er den kun tilgængelig for 4x4-køretøjer, men kan køres af en almindelig konventionel bil uden de store problemer. Vejen ender ved et vadested ca. 300 meter fra campingpladsen, hvor der er en træbro over floden. Afstanden fra Reykjavík er 195 km - kort.
  2. Fra vest er der en grusvej F26 og derefter vejnummer F225, som kun er farbar for terrængående køretøjer på grund af flere vadested - kort.
  3. Fra øst er F208 en grusvej i god stand, men man skal krydse ca. 15-20 vadesteder undervejs, og derfor er den kun farbar med firehjulstrækkere - kort.

Søg efter indkvartering i Island

Den sidste mulighed er at gå en af de mest berømte langdistanceture i Island Laugavegur fra den berømte Þórsmörk-dal. Et kort og en fuld beskrivelse af den 55 km lange rute kan findes på det islandske turistråds hjemmeside: fi.is/en/hiking-trails/laugavegur.

Udgangspunktet for vandrestierne kan også nås med busser fra forskellige rejseselskaber, som normalt kører fra Reykjavík tidligt om morgenen og vender tilbage om eftermiddagen:

Overnatning

Midt i Landmannalaugar-reservatet kan du overnatte på en campingplads, der ligger omkring hovedstierne. Prisen for en hel hytte er omkring 10.000 isk og kan bookes på det islandske turistråds hjemmeside fi.is.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.