Vlychada

Vlychada

Vlychada Beach (nogle gange stavet Vlichada) anses af mange for at være en af de smukkeste strande på Santorini. I det mindste viser den tydeligt karakteren af øens kystlinje - barsk, klippefyldt og af vulkansk oprindelse.

Stranden og kalkstensklipperne

Vlychada består af en ret smal stribe sort til gråt vulkansand med enkelte småsten, som strækker sig fra landsbyen af samme navn langs de pitoreanske kalkstensklipper. Vinden har formet disse klipper i mærkelige former og skåret uregelmæssige sprækker, riller og små kløfter ind i dem, hvilket skaber et helt magisk aspekt af denne del af kysten.

De bedste strandresorts i Santorini

Indgangen til havet er ret stejl, hvilket gør stranden særligt velegnet til svømning.

Lige fra begyndelsen af stranden, stadig i nærheden af landsbyen Vlichada, kan du leje en solseng og en parasol og forfriske dig i den lille snackbar. Herfra fortsætter stranden som en ren naturstrand uden menneskelig indgriben.

For enden af stranden finder du en lille, meget afsidesliggende Eros Beach med egne forfriskninger og adgang fra indlandet.

Overnatning Vlychada

Landsbyen Vlychada er et af de mindste feriesteder på Santorini, hvilket afspejles i det sparsomme udbud af overnatningsmuligheder. Stort set de eneste overnatningsmuligheder er den lille, men meget hyggelige Villa Michalis med rimelige priser på mellem 1 800 og 73 euro pr. nat og et gæstehus Porto Villa med lignende priser.

Vlychada er et ideelt sted til en rolig ferie med flere tavernaer, en lille købmand og strandfaciliteter.

Hvordan kommer man til stranden?

Der går kun busser fra Fira og Megalochori til Vlihada 2-3 gange om dagen (markeret som Vlihada i køreplanen ). Det er absolut at foretrække at køre hertil i en lejet bil, som du kan bruge til at komme rundt til de mere afsidesliggende strande på sydkysten.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.