Perissa

Perissa

Perissa er det næststørste feriested på Santorini og sammen med det nærliggende Kamari det eneste rigtige strandresort på øen. Selv om Perissa ved første øjekast ser lille og stille ud, finder du alle de faciliteter, du kan ønske dig på en sommerferie.

De bedste strandresorts på Santorini

Især strandpromenaden er fuld af liv med mange tavernaer, restauranter og barer, som lukker sent om aftenen. Du behøver dog ikke at bekymre dig om det ekstra travle natteliv; de lokale etablissementer er blandt de mere rolige.

Strande og svømning

Perissa har en strand af samme navn, som strækker sig over 2 km langs en helt flad kystlinje. Toppen af Mesa Vouno, som tårner sig op over Perissa, bidrager til den fotogene atmosfære.

Perissas strand er dækket af behageligt sort vulkansand, der fortsætter ud i havet. Indgangen til vandet her er relativt stejl, og man kan ikke nå bunden efter ca. 15 meter. Det skaber ideelle betingelser for svømning og især de mange vandsportsaktiviteter, der tilbydes på den lokale strand.

Der er også mulighed for at leje solsenge og parasoller, og stort set hele stranden er kantet af en gågade med mange restauranter og butikker. Perissa-stranden er forbundet med den lignende, men mere rolige Perivolos-strand.

Seværdigheder og attraktioner

Perissa er måske nok en lille by, men i centrum kan man beundre Santorinis største religiøse bygning, Det Hellige Kors ' Kirke med sin typiske blå kuppel. Den blev bygget eller helt genopbygget i 1956 efter et ødelæggende jordskælv.

På toppen af den 356 meter høje Mesa Vouno kan du besøge det arkæologiske område i det gamle Thera.

Overnatning i Perissa

Lidt overraskende er indkvartering i Perissa blandt de billigste på Santorini. Selv om sommeren kan du finde flere lejligheder eller mindre hoteller til omkring 55 euro pr. nat. Du vil lede forgæves efter større resorts her, da Perissa hovedsageligt er hjemsted for små, hyggelige gæstehuse.

Vi har også udvalgt et par specifikke overnatningssteder, som vi vil anbefale, og som alle ligger inden for 150 meter fra stranden.

Hvordan kommer man dertil?

Perissa ligger ca. 13 km fra hovedstaden Fira og kan nås ca. hver time med KTEL-busser, som også stopper i landsbyerne Megalochori og Emporio undervejs. En billet fra Fira koster ca. 2,20 euro.

Selv køreturen til Perissa er nem og godt skiltet. Du kan parkere gratis overalt, også på vejen, der løber lige langs stranden.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.