Det gamle Thera

Thera Santorini

Det gamle Thera (nogle gange stavet Thira) er et af de vigtigste arkæologiske steder på Santorini.

På et område på ca. 400 x 100 meter ligger stadig de meget velbevarede fundamenter af den antikke by, som er et besøg værd alene for den smukke udsigt over det omkringliggende område. Det gamle Thera ligger på et tidligere strategisk og utilgængeligt sted 360 meter over havets overflade på Mesa Vouno-bakken mellem feriestederne Perissa og Kamari.

Find overnatning i traditionelle huse

Historie

Det gamle Thera stammer fra det 9. århundrede f.Kr., da kolonister fra Sparta ankom til øen og byggede Thera op til en økonomisk vigtig by, som indbyggerne på de omkringliggende øer flyttede til. I det 3. århundrede f.Kr. flyttede den ptolemæiske krigsflåde ind i byen og gjorde Thera til en militær officersby.

Thera blev en provinsby af ringe betydning fra det 1. århundrede f.Kr., da den kom under romersk herredømme. Den var beboet indtil 726 e.Kr., da et stort jordskælv ramte Santorini, og de fleste af indbyggerne flyttede længere ud mod kysten.

Entréer og åbningstider

Åbningstiderne fra 6. november til 24. marts er dagligt undtagen tirsdage fra kl. 8.30-15.30. Mellem 24.4 og 31.10 er der lukket om onsdagen, ellers er der åbent mellem 8.30-15.30. Mellem marts/april og oktober/november er stedet lukket.

Billetter koster 6 euro. For 15 euro kan du købe rabat på adgang til 3 steder: Akrotiri, det gamle Thera og det arkæologiske museum i Fira.

Officiel hjemmeside: odysseus.culture.gr

Hvordan kommer man derhen?

Det gamle Thera er kun tilgængeligt i bil eller til fods. Vejen fører fra feriestedet Kamari til en lille gratis parkeringsplads med forfriskninger ca. 1 km fra udgravningerne.

Du kan gå til Ancient Thera fra begge sider, men forvent en del højdeforskelle og en stenet sti nogle steder:

  • fra Kamari: 2,3 km én vej, se rutekort
  • fra Perissa: 2,5 km den ene vej, se rutekort

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.