Hvor skal man bo i Santorini

Santorini

Find ud af, hvor det er bedst at bo på den græske ø Thera.

Hvor skal man bo på Santorini?

Trods sin lille beliggenhed er øen Santorini godt forberedt på udenlandske besøgende, og alle vil finde det, der passer bedst til deres behov blandt feriestederne. For tips om specifikke hoteller eller lejligheder hvert sted, se afsnittet Hvad skal man se.

Byer og solnedgange

Hvis du vil bo på kanten af klippen, hvor Santorinis største byer er koncentreret, og nyde utrolige solnedgange, skal du vælge mellem disse destinationer:

Fira ( Thira) - en romantisk by med masser af balkoner og udsigtsterrasser, der tiltrækker en bred vifte af underholdningssteder og shoppingmuligheder. Det er øens hovedstad med langt det største udvalg af hoteller på øen. Priserne her er relativt lave takket være konkurrencen og starter fra så lidt som 55 euro pr. nat.

Oia - er bygget i typisk kykladisk arkitektur og tiltrækker turister med sine spektakulære udsigter og solnedgange. På grund af byens popularitet er overnatningspriserne her de højeste af alle på øen.

Megalochori - et romantisk feriested omgivet af vinmarker, ideelt for vinelskere og vinsmagning. I nærheden ligger to små strande, Plaka og Thermi, som kun kan nås til fods.

Imerovigli - ligesom Oia tiltrækker den med sin smukke udsigt og solnedgang. Men aktiviteterne ved havet her er ikke ideelle.

Feriesteder ved stranden

Kamari - dette feriested er et af de største og mest livlige. Du finder det på østkysten nær lufthavnen. Det er ideelt for alle aldre, undtagen familier med små børn. Du finder de fleste overnatningssteder og mindre hotelresorts her med priser fra 59 euro pr. nat.

Perissa - det næstmest berømte feriested er en rolig by med den længste strand på Santorini, hvor du altid vil finde dit privatliv. Priserne i Perissa ligger over gennemsnittet, og en nat på et hotel koster ca. 73 euro.

Vlychada - et lille feriested på den sydlige del af Santorini med en smuk naturstrand med kalkstensklipper og et meget roligt miljø med kun nogle få tavernaer og hoteller. Priserne starter ved 62 euro pr. nat. I nærheden ligger den større by Akrotiri, hvor udvalget af overnatningsmuligheder er lidt større.

Hotelpriser i Santorini

Santorini er absolut en af de dyreste destinationer i Grækenland, og man skal regne med minimumspriser på omkring 44 euro for et dobbeltværelse i højsæsonen og omkring en fjerdedel mindre i lavsæsonen. Du kan spare penge ved at bo på en campingplads i Thira eller Perissa, hvor overnatning for to i højsæsonen koster ca. 0 eur 0 eur .

Du kan nemt sammenligne tilbud på booking.com/santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.