Sådan kommer du rundt Santorini

Santorini

Den nemmeste måde er at bevæge sig på egen hånd, hvis du vil udforske de mere afsidesliggende landsbyer og små strande. Hvis du kan nøjes med at besøge de vigtigste destinationer som Fira, Oia, Kamari eller Perissa, kan du nemt bruge de lokale offentlige busser.

Bil, scooter eller quadbike

Du kan finde mange udlejningssteder for biler, scootere og firhjulstrækkere over hele Santorini. Scootere er populære blandt rejsende, men de er ikke så billige som en bil. Du skal betale mellem 20 og 25 euro for en dags leje, hvilket svarer til priserne på betydeligt mere komfortable biler.

Vejene på Santorini er smalle og snoede, og der er meget trafik i sommersæsonen, men medmindre du kun vil besøge de største turistattraktioner, er en bil et must.

Se kapitlet om biludlejning på Santorini for alle detaljer.

KTEL-busser

Den eneste mulighed for offentlig transport er KTEL-busser, som kører fra hovedbyen Fira til alle turistattraktionerne (Kamari, Perisa, Oia, Red Beach, Akrotiri) og også til havnen, hvor busserne til populære destinationer som Kamari og Oia kører hver halve time i højsæsonen. Du kan kun se stoppestederne på skiltene, og nogle gange ikke engang det, så det er bedst blot at vinke til den ankommende transport.

De vigtigste stationer i hver landsby er dog tydeligt markeret og ligger som regel tæt på centrum. Køreplaner er normalt slået op på hovedstationerne og på transportselskabets hjemmeside ktel-santorini.gr.

Det skal dog understreges, at tiderne på køreplanerne er meget vejledende og ofte flere år forældede. Frekvensen er dog den samme: på hovedruterne om sommeren ca. en gang hvert 30.-60. minut, om vinteren ca. to gange mindre.

Vognene har aircondition, og du betaler ca. 1,60 euro til 2,20 euro, se oversigten over billetpriser, for en tur.

Billetterne kan købes i billetlugen ved hovedstoppestederne eller hos personalet/konduktørerne, som sælger billetter, før man stiger på bussen. Når du rejser fra landområder, skal du betale billetten ved chaufførens skranke. Du kan altid betale med kontanter.

I sommersæsonen, når øens turistbefolkning er på sit højeste, skal du bestemt ikke regne med, at bussen stopper ved stoppestederne undervejs. Hvis bussen er fuld, stopper den simpelthen ikke. Det gør busserne ideelle til at komme fra ende til anden, hvilket altid er fra Fira til alle turiststederne.

Taxa

Taxa er nok det dyreste transportmiddel på øen, især hvis taxachaufføren finder ud af, at du ikke er græker. For eksempel koster en tur fra havnen til Fira omkring 15 euro, og til lufthavnen også 20 euro, så vi anbefaler hellere de ovennævnte muligheder.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.