Hvad skal man lave i Santorini

Santorini

Hvor skal man tage hen på ture væk fra stranden? Hvor er det bedst at svømme i havet, og hvad kan man ellers lave på Thira?

Solnedgange

Der findes ikke noget mere romantisk sted i Europa, og sandsynligvis i hele verden, at se solnedgange. Øens barske, bjergrige natur med udsigt ud over havet med andre mindre øer og de ikoniske landsbyer i de stejle bakker med deres hvidkalkede huse giver Santorini-aftenerne en unik charme. Selv hvis du kun kommer her for solnedgangen, kan du ikke gå galt i byen.

Hele den vestlige side af hovedøen Santorini udgør kanten af et tidligere vulkankrater og rager 300 meter op over havet. På kanten kan du besøge de ikoniske byer og få de bedste solnedgangsbilleder.

Sammenlign priser på flybilletter til Santorini

De bedste steder for solnedgange på Santorini:

Strande og svømning

Santorinis strande er helt anderledes end andre i Grækenland på grund af øens vulkanske fortid, og deres sorte og røde sand er et enestående syn, som du ikke vil gå glip af. Men hvis du leder efter "catalaga"-strande med hvidt sand og palmer, vil du blive skuffet over, at du ikke finder nogen på Santorini.

De største strandresorts er koncentreret på øens bekvemme kyster, men det er for det meste bare mindre, rolige byer. Der er ingen store hotelresorts på Santorini, hvilket blot fremmer en romantisk og rolig atmosfære. Indgangen til vandet er normalt ret stejl på alle strande.

Priserne for strandservice eller vandsport på Santorini er lidt billigere end på andre græske øer.

De bedste strandresorts på Santorini

De smukkeste strande på Santorini

  • Kamari - det største feriested med en livlig strandpromenade og en 2 km lang sort sandstrand
  • Perissa - det næststørste feriested er mere en stille landsby med over 2,5 km sort sandstrand
  • Perivolos - selv den længste strand på 3 km i Santorini har sort sand og lever det stille liv som et lille Agios Georgios feriested
  • Vlychada - en afsondret sort sandstrand på sydkysten beskrives ofte som den smukkeste på øen takket være dens rullende kalkstensklipper
  • Kokkini (Red Beach) - den meget eksotiske strand ved Akrotiri tiltrækker med sit røde jernsand, som gør den unik i verden

Bådture

Den oversvømmede vulkanske caldera med ø-krateret Nea Kameni og de andre småøer Palea Kameni eller Thirassia samt de betagende solnedgange tiltrækker mange bådture omkring Santorini. Bådture er en af de mest populære og bedste aktiviteter på øen, og man bør bestemt ikke gå glip af dem.

Langt de fleste af dem starter i havnen i Fira, som kan nås med en travl lokal offentlig busforbindelse (prisen for en billet fra Fira til havnen er ca. 2 eur.

Du kan vælge mellem krydstogter på traditionelle, historisk udseende både eller moderne katamaraner. Der er et bredt udvalg af krydstogter, og eksempler på priser er givet her:

  • Besøg på øen Nea Kameni - ca. 18 eur tur/retur + 5 eur ø-besøgsgebyr, turens længde ca. 2 timer
  • Besøg på øerne Nea Kameni + Palea Kameni - ca. 20 eur tur/retur + 5 eur ø-besøgsgebyr, turens længde ca. 3 timer
  • Caldera-tur ved solnedgang - besøg Nea og Palea Kameni ved solnedgang, priser omkring 35 eur + 5 eur i gebyr for ø-besøg, turens længde ca. 5 timer
  • Caldera-tur + besøg i landsbyen Oia - ca. 45 euro, turens længde ca. 11 timer

Krydstogter arrangeres af mange selskaber, og som regel skal man bare gå rundt i centrum af Fira og vælge mellem flere tilbud, som eksempel kan nævnes Santorini Volcano Tours eller Santorini Boat Tours.

Forskellige selskaber tilbyder også komplette krydstogter med fuld service og måltider på moderne katamaraner, sådanne krydstogter starter ved omkring 100 euro.

Nyd et besøg på tavernaerne

Efter en hel dag med udforskning af Santorini kan du ikke springe en yndlingsaktivitet over. Gå en tur rundt i en af landsbyerne, og om aftenen kan du besøge en af de snesevis, måske hundredvis, af tavernaer, typiske græske restauranter. Maden på Santorini er fantastisk, og de fleste tavernaer har udendørs haver med en betagende udsigt over solnedgangen.

Vandreture

Tag f.eks. en vandretur langs klipperne mellem Fira og Oia. Du kan afslutte den 8 kilometer lange rute med en fantastisk havudsigt på en af restauranterne i Oia og derefter nyde en romantisk solnedgang.

Besøg på vingårde

I Santorini kan du betale for en rundvisning på vingårdene eller selv tage ud til en af dem og derefter nyde en drømmeagtig smagning på de høje klipper med udsigt til solnedgangen. Blandt de mest berømte er vingården Santos Wines, og du kan også besøge vinmuseet.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.