Akrotiri

Akrotiri

Akrotiri er en landsby i den sydlige del af Santorini, som er berømt for sit enorme arkæologiske område, der ligger ca. 700 meter syd for landsbyens centrum. De arkæologiske udgravninger i Akrotiri er blandt de største og vigtigste på de græske øer og bærer budskabet om en af de vigtigste forhistoriske bosættelser i Ægæerhavet.

Find overnatning i traditionelle huse

Historie

Udgravningerne af den forhistoriske by går tilbage til 3.500 f.Kr., og i dens storhedstid havde den et udførligt kloaksystem, et gadenetværk og efter datidens standarder de mest moderne bygninger i Grækenland.

Byens storhedstid varede indtil 1.600 f.Kr., da øen Santorini blev rystet af et massivt udbrud fra den lokale vulkan, som dækkede hele byen med et flere meter tykt lag varm aske. Akrotitis skæbne minder om Pompejis i Italien. Takket være dette blev byen dog praktisk talt bevaret i sin tidligere form, og i det mindste fundamenterne og strukturen i gadenettet er smukt bevaret den dag i dag.

Udgravningerne blev opdaget i slutningen af det 19. århundrede og undersøges stadig i dag. For at holde dem så velbevarede som muligt er hele området dækket af et solidt tag.

Adgang og åbningstider

Stedet er åbent hver dag fra kl. 8.30 til 15.30, undtagen om tirsdagen, hvor der er lukket.

Voksne betaler 12 euro, børn og pensionister betaler 6 euro. For 15 euro kan du købe rabat på adgang til 3 steder: Akrotiri, det gamle Thera og det arkæologiske museum i Fira.

Officiel hjemmeside: odysseus.culture.gr

Hvordan kommer man derhen?

Du kan komme direkte til udgravningerne af det gamle Akrotiri med bus ca. en gang i timen fra Fira, Akrotiri eller Megalochori. Billetprisen er omkring 1,80 euro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.