Red beach

Rød strand

Stranden med sorte og røde vulkanske småsten (eller rettere grovere sand) ligger 12 km sydvest for Fira og er nok den mest berømte og mest fotograferede strand på øen.

Sandet på stranden består af pulveriseret vulkansk sten, som er virkelig mørkerød i farven på grund af tilstedeværelsen af jernholdige metaller, mens de mørke nuancer på Red Beach suppleres af partikler af sort vulkansk sand. Blandt de lokale er denne strand mest kendt som Kokkini Beach.

Faktisk er Kokkini Beach unik i verden. Der er mange strande med sort eller gyldent sand i verden, men kun en håndfuld strande i verden har rødt sand (f.eks. Kaihalulu Beach på Hawaii-øen Maui).

De bedste strandresorts på Santorini

Svømme- og strandfaciliteter

Kokkini Beach ligger i en mere afsides del af øen, under en høj rød klippe, men du kan alligevel finde udlejning af solsenge og parasoller og en lille snackbar på fodgængerruten. På grund af faren for nedfaldende klipper er en del af stranden ofte lukket af bag bånd, så der kun er en smal stribe ved havet til turisterne.

Stranden er dækket af både sand og større sten, og indgangen til havet er ret stenet og relativt stejl. Det er dog afslappet at svømme her uden store bølger.

Hvordan kommer man til stranden?

Red Beach er tilgængelig fra den sydlige del af landsbyen Akrotiri via en ca. 350 meter lang grussti over en lille klippe. Man kan nå udkanten af landsbyen i bil, hvor man kan parkere på den gratis parkeringsplads.

Akrotiri kan nås fra Fira og Megalochori med bus, som kører ca. hver anden time til endestationen, som ligger ca. 500 meter fra stranden. En billet fra Fira koster ca. 1,80 euro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.