Nea Kameni

Nea Kameni

Nea Kameni er en ubeboet ø midt i et havoversvømmet vulkankrater. Øen består udelukkende af lavasten, og på toppen af øen ligger et stadig aktivt vulkankrater. På Nea Kameni kan du tage korte og afslappende vandreture til krateret, som ikke tager mere end en time.

Entréen til Nea Kameni er 5 euro og betales lokalt.

Kun et par dusin meter fra Nea Kameni ligger den mindre ø Palea Kameni, hvor man kan tage en dukkert i de varme termiske kilder.

Find overnatning i traditionelle huse

Hvordan kommer man dertil?

Da både Nea Kamenia og Palea Kameni er ubeboede, er der ingen regelmæssige færger. Men du kan benytte dig af de mange selskaber, der arrangerer krydstogter og udflugter. En båd sejler dig fra havnen i Fira på Santorini, hvor du normalt bliver sat af i halvanden time, hvorefter du bliver sejlet til naboøen Palea Kameni og tilbage til Fira efter ca. halvanden time.

I sommersæsonen er der også både fra havnen i Oia.

Priserne for bådture ligger på omkring 20 euro og varetages af selskaber som Santorini Volcano Tours eller Santorini Boat Tours.

Men man kan også tage på heldagsture med all-inclusive måltider til priser fra ca. 100 euro, f.eks. med Spiridakos Sailing Cruises.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.