Akrotiri fyrtårn

Akrotiri fyrtårn

Fyrtårnet i Akrotiri på Santorinis sydvestlige spids er et af de mest romantiske steder på øen. Akrotiri-fyrtårnet er et af de smukkeste på Kykladerne med sin landlige karakter og rene arkitektur. Det faktum, at fyrtårnet står et afsides sted væk fra feriestedernes travlhed på en klippe næsten 100 meter over havet, bidrager til dets magiske atmosfære.

Den retningsbestemte position gør det til et meget populært sted at se solnedgange.

Fyrtårnet blev bygget i 1892 af det franske firma Collas et Michel og er et af de ældste i Grækenland. Den enkle hvide struktur med murstenskanter og grønt tag tjener stadig sit formål i dag.

Find overnatning i traditionelle huse

Overnatning

Hvis du er på udkig efter indkvartering i et øde og ekstremt roligt område, så er området i det sydvestlige Santorini omkring fyrtårnet et ideelt valg. Nogle af de bedste indkvarteringer her omfatter luksuslejligheder Symmetry Suites med swimmingpools og betagende udsigter.

Hvordan kommer man hertil?

Der går ingen busser til fyrtårnet, så den eneste måde at komme hertil på er i lejebil. For at komme dertil skal du først nå landsbyen Akrotiri, som er godt skiltet fra Fira, øens hovedstad. Derefter skal du bare fortsætte ligeud ad hovedvejen, indtil du når øens ende til fyrtårnet, hvor der er en gratis parkeringsplads.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.