Thirasia

Thirasia

Thirasia (undertiden stavet med to "s" som Thirassia) er den næststørste ø i Santorinis øhav, men dens betydning er ikke engang i nærheden af hovedøens. Thirasia har omkring 300 faste indbyggere, som stadig lever et traditionelt liv, hovedsageligt med fiskeri. For eksempel kom der først elektricitet til Thirasia i 1990'erne.

Et besøg på Thirasia vil føre dig til en verden af fred og ro samt en smuk udsigt over det fjerne Santorini. Især tavernaerne i Thirasia er berømte. Øen er måske ikke et af de smukkeste steder, men hvis du skal tilbringe længere tid på Santorini, er det bestemt værd at besøge og nyde et par timer i guddommelig ro.

Find overnatning i traditionelle huse

Hvordan kommer man dertil?

Der sejler hurtige Seajets-færger mellem Santorini og Thirassia ca. 4 gange om dagen til en pris af 2,50 euro for en enkeltbillet. Du lander i havnen i Thirassia, hvorfra du går op ad ca. 400 trin til landsbyen, der ligger 230 meter højere.

Derefter kan du tage flere umarkerede stier til Thirassia og opdage den vulkanske øs nøgne skønhed.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.