Oia

Solnedgang i Oia

Byen Oia, som ligger på Santorinis nordvestlige spids, er et af de smukkeste steder i Grækenland, men også i Europa. Oia er nemlig kendt over hele verden for sine smukke solnedgange over de typiske græske kirker med deres hvide facader og blå tage, der står på en stejl bjergside over havet.

Køb billetter til Santorini

Oia kæmper med nabobyen Fira om titlen som "den smukkeste landsby i Grækenland".

Solnedgange i Oia

Da Oia ligger på vestkysten og ved første øjekast fanger øjet med sin meget fotogene beliggenhed, bogstaveligt talt klistret på klipperne over havet, er det indlysende, at det vil være det ideelle sted at se solnedgangene. Så meget, at solnedgange over Oia ofte beskrives som de smukkeste i verden.

Solen går ned over øen Thirassia i baggrunden, mens de smukke hvide huse og kirker i forgrunden kaster skygger.

Hvad er de bedste steder i Oia at se solnedgangen?

  • De blå kuplede kirker - hvis du vil have netop dette billede, skal du gå hen til den lille udsigtsplatform, der nås ad en sti fra gågaden Nik. Nomikou og ligger på præcis dette sted.
  • Oia-slottet og vindmøllerne - det næstmest populære sted er udkigsposten ved slottet, hvorfra man kan se flere vindmøller, som ser virkelig romantiske ud ved solnedgang. Udkigsposten ligger på præcis dette sted.

I weekenden og i hele sommersæsonen skal man regne med utrolige menneskemængder, som skal klemme sig ind i de meget smalle gader. Alligevel er det romantiske sceneri værd at skubbe sig igennem de hundredvis af andre turister.

Seværdigheder og attraktioner

Selvom Oia blev hårdt ramt af jordskælvet i 1959, er den blevet genopbygget stort set uændret. Hovedattraktionen er naturligvis den betagende udsigt over bugten (det tidligere krater) og de stejle klipper, som Oia ligger på. Her vil du sno dig gennem smalle gader, gå op ad mange trapper og tage hundredvis af billeder af de traditionelle hvide huse, der står i skarp kontrast til det grå vulkanlandskab.

Alligevel bør du ikke gå glip af disse steder i Oia:

  • Panagia Akathistos HymnChurch - den vigtigste kirke i Oia, som ligger på den centrale Oia Plaza.
  • Blue Domed Churches - Et par ortodokse kirker, som man kender fra alle postkort, står på toppen af en klippe, der falder ned i havet. Det er Church of the Resurrection of the Lord og Church of St Spyridon.
  • Oia Castle - Ruinerne og ruinerne af slottet fra det 15. århundrede ligger på et forbjerg højt over havet, og snarere end selve slottet er stedet bedst kendt som den største udsigtsplatform til fotografering af solnedgange.
  • Vindmøller - der er to romantiske vindmøller i den nordlige del af byen, som, selv om de ikke er tilgængelige, giver gode billeder.
  • Havnen Ammoudi - Gå ned ad trapperne fra højderne til havet, og besøg den romantiske Ammoudi Bay-havn med dens mange tavernaer og restauranter.

Strandene i Oia

På grund af den stejle klippekyst, som Oia ligger på, vil du lede forgæves efter smukke, lange strande her. Du kan gå ned til havet ved Ammoudi Bay, men du kan ikke svømme der. Det eneste sted, man kan bade, er Katharos-stranden, som man kommer til ad en meget stejl sti på 100 meter. Den ligger dog 1,5 km fra centrum, og det er ikke besværet værd at rejse hertil.

Overnatning i Oia

Sammen med Fira er Oia et af de mest populære steder at overnatte. Her finder du snesevis af små romantiske lejligheder og gæstehuse, mange med tilgængelige panoramaterrasser og hustage med en betagende udsigt. Men populariteten gør det også til et af de dyreste steder på Santorini - priserne starter ved 88 euro pr. nat i sommerferien og fra omkring 51 euro i lavsæsonen. De fleste overnatningssteder i det centrale Oia har dog priser, der ligger et godt stykke over 147 euro pr. nat.

Transport

Busstationen ligger i udkanten af landsbyen, men du kan gå til centrum af landsbyen på 10 minutter gennem det smukke historiske centrum. Busserne kører fra Oia til Fira og stopper undervejs i landsbyerne Finikia og Imerovigli.

De kører cirka en gang i timen på ruten, og køreplanen kan findes på KTEL 's hjemmeside, men vær opmærksom på, at den er meget informativ, og at de nøjagtige afgangstider kan variere betydeligt i virkeligheden. Hvad der dog er sandt, er hyppigheden af forbindelser, mindst en gang i timen "går der noget". En billet til Fira koster 1,60 euro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Santorini.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.