Pedoulas

Pedoulas

Pedoulas er en lille bjerglandsby i Troodos-bjergene, der ligger i over 1.100 meters højde og er på UNESCO's verdensarvsliste. Den lille landsby, som kun har 130 faste indbyggere, har 12 kirker.

Se hotelpriser i Troodos

Kirkerne i Pedoulas

Kirkerne blev bygget her fra det 15. århundrede og frem til det 20. århundrede, hvor man byggede den lokale Helligkors-katedral (1935), som dominerer hele dalen.

Den vigtigste kirke, som gør Pedoulas til et UNESCO World Heritage Site, er dog Ærkeenglen Michaels kirke fra 1474, som ved første øjekast mere ligner en stenhytte med et trætag. Det er et smukt eksempel på religiøs arkitektur i et meget afsidesliggende landområde.

Hvilke andre kirker kan du finde i Pedoulas?

  • Stavros Fithkias - en af de mest synlige kirker fra 1986 med et 25 meter højt hvidt kors.
  • Agios Rafael - den nye kirke er fra 1996 og er udsmykket med moderne freskoer og ikoner.
  • Panagia Vorini - kirken fra det 14. århundrede ligger smukt under gamle egetræer.
  • Agios Panagiotis - den nyeste kirke, der efterligner de ældste kirkers arkitektur, er fra 2009.
  • Agios Onoufrios - et lille kapel står lige midt i landsbyen og stammer fra det 14. århundrede.
  • Agia Marina - kirken med trætag blev bygget i det 14. århundrede.
  • Agia Paraskevi - et kapel fra det 14. århundrede står i bakkerne i den nordlige ende af landsbyen.
  • Agios Georgios - den maleriske kirke fra det 14. århundrede ligger ved siden af kirkegården, og hele stedet er et af de smukkeste i Pedoulas.

Indkvartering og transport

Indkvartering i Pedoulas tilbydes af 2 hoteller og flere private lejligheder. Priserne her ligger langt under 50 euro pr. nat for 2 personer.

Alternativt kan du vælge at bo i den nærliggende større landsby Kakopetria.

Transport til landsbyen Pedoulas foregår bedst i bil. Den ligger ca. 100 km fra både Larnaca og Paphos. Du kan parkere gratis på alle gratis parkeringspladser i centrum af landsbyen og i udkanten.

Buslinje 81 kører kun her 3 gange om dagen i weekenden og 6 gange om dagen på hverdage, og kun fra landsbyen Atsas, hvor du kan skifte til den hyppige forbindelse til Nicosia. En enkeltbillet koster altid 1,50 euro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.