Omodos

Omodos

Omodos er en malerisk landsby ved den sydlige fod af Troodos-bjergene, som tiltrækker turister med sit typiske eksempel på cypriotisk bjergarkitektur med små stenhuse i smalle gader og de fremragende vinmarker i det omkringliggende område. Tag en tur op i bjergene og besøg de smukke omgivelser med skove, udsigter og smukke landsbyer.

Sammenlign priser på biludlejning på Cypern

Vin, kloster, bjerge...

En af hovedattraktionerne i landsbyen Omodos er den lokale vinproduktion. I forhold til byens størrelse finder man en usædvanlig koncentration af taverner og vinbarer, som næsten alle tilbyder gratis smagsprøver på lokale vine.

Landsbyens centrum domineres af det storslåede Timios Stavros-kloster i sten fra det 17. århundrede, som er en oase af ro at besøge.

Selvom Omodos ikke ligger i centrum af Troodos-bjergene, har den på grund af sin popularitet og berømmelse flere overnatningsmuligheder end andre bjerglandsbyer og kan fungere som et godt udgangspunkt for en tur i bjergene.

Indkvartering

Omodos tilbyder flere overnatningsmuligheder, for det meste i velklassificerede lejligheder eller små gæstehuse. Overnatningspriserne her ligger mellem 75 eur og 90 eur pr. nat for 2 personer.

Hoteller og indkvartering Omodos

Transport

Landsbyen ligger ca. 40 km fra Limassol eller 60 km fra Paphos og er let at nå i bil ad snoede, men smukke bjergveje. Der er en større parkeringsplads foran landsbyen, som er gratis.

Det er også nemt at komme dertil med buslinje 40 fra Lemesos (Limassol), som kører 5 gange om dagen på hverdage og 1-2 gange om dagen i weekenden. Billetten koster 1,50 euro.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.