Kourion

Kourion

Kourion er en tidligere antik by og i dag et af de vigtigste og største arkæologiske steder på Cypern. De fleste af de oprindelige bygninger har kun fundamenter, doriske søjler og arkæologiske udgravninger tilbage. Undtagelsen er det græsk-romerske teater, som er blevet fuldstændig restaureret og stadig tjener sit oprindelige formål i dag, hvor der afholdes koncerter, forestillinger og andre kulturelle arrangementer.

Hoteller og indkvartering - Paphos

Den antikke by (akropolis) Kourion blev sandsynligvis grundlagt i det 2. århundrede f.Kr. på et 100 m højt plateau lige ud til havet. Den ligger ca. 19 km fra den nuværende by Limassol.

Akropolis' hovedattraktioner er resterne af Apollon-templet, det førnævnte græsk-romerske teater, fundamenterne af gladiatorernes hus eller det antikke stadion.

Entré og åbningstider

Åbent dagligt fra 8:30 til 19:30, om vinteren kun til 17:00. Sidste adgang er altid 30 minutter før lukketid.

Du betaler EUR 4,50 for at komme ind.

Officiel hjemmeside: mcw.gov.cy

Kourion Strand

Nedenfor den arkæologiske park ligger en bred strand med udsigt til fotogene klipper og hårdtpakket sand og småsten.

I denne del af Cypern er havet ikke så roligt, og der er ofte større bølger, som er ideelle til bodysurfing. Indgangen til vandet er blid de første ca. 20 meter, så falder bunden mere stejlt.

Der er også 3 restauranter på stranden.

Sådan kommer du hertil

Ved det arkæologiske område i Kourion og ved stranden kan du nemt og gratis parkere på de store parkeringspladser. Kourion ligger bag landsbyen Episkopi, som der er skilte til.

Fra Limassols centrum kører buslinje 16B til Agios Ermogenis-klosteret (køreplanen viser ruterne til Agios Ermogenis markeret med grønt). Fra busstoppestedet til indgangen til Kourion går man ca. 450 meter langs vejen (ruten til en.mapy.cz).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.