Intrepid Museum

Ukuelig

Intrepid Sea, Air & Space Museum er et berømt militær-, flåde- og i mindre grad rumfartsmuseum, som er et af de bedste og største i sin kategori i verden. Vi kan med god samvittighed anbefale et besøg selv til dem, der ikke interesserer sig for militær og teknologi.

De 10 bedste hoteller i New York

Faktisk er selve museet for størstedelens vedkommende placeret lige i maven på hangarskibet USS Intrepid, og bare det at besøge dette rum vil være en stor oplevelse.

Hangarskibet som museum: Hvad skal man se?

Museet ligger på Pier 86 i den tidligere Hudson River-havn og er opdelt i 4 hovedafsnit. Ingeniør-, militær- og luftfartsentusiaster vil nemt kunne bruge 5-6 timer på museet, men selv almindelige rejsende vil finde det interessant nok til at afsætte mindst 2 timer til et besøg.

USS Intrepid - hangarskib

Den mest besøgte del af museet, som vi anbefaler alle at besøge. Der er adgang til de 4 hoveddæk på hangarskibet, der gjorde tjeneste mellem 1943 og 1974 i både Anden Verdenskrig og Vietnamkrigen.

Du kan besøge hele det udendørs dæk med landingsbane og udstillinger af mange fly (Flight Deck) fra alle grene af det amerikanske militær. Du kan beundre 30 forskellige fly på tværs af det amerikanske luftvåbens historie. Find ud af, hvad du kan se frem til, f.eks. i museets officielle flyer.

Et dæk nedenunder ligger Gallery Deck med indkvartering til marinesoldater, et kontrolcenter og et planlægningsrum.

En etage under, men tættest på skibets indgang, finder du det populære Hangar Deck, et dæk til opstilling og servicering af fly eller helikoptere med masser af interessant information.

Det sidste tilgængelige dæk er Tredje Dæk, hvor du kan få et indblik i baggrunden for hverdagslivet ombord på et hangarskib, fra soldaternes kvarter til messen og kabysserne.

Rumfærge-pavillonen

Den nyeste del af museet, som blev bygget i 2011, er hurtigt blevet meget populær blandt turister fra hele verden. Hovedattraktionen er indlysende: Rumfærgen Enterprise, den første amerikanske rumfærge designet til NASA i 1977. Det sovjetiske rumfartøj Soyuz TMA-6 er også udstillet.

Pavillonen har også mange andre mindre udstillinger og displays om det amerikanske rumprogram.

British Airways Concorde

I den fjerneste ende af Pier 86 står en legende fra verdens transportflyvning - det supersoniske Concorde-fly i British Airways' farver - i det fri. Efter at disse fly blev taget ud af drift, fløj mange af dem deres sidste strækninger til forskellige museer rundt om i verden. En G-BOAD-registreringsmaskine er dokket på Intrepid Sea, Air & Space Museum i New York. En del af interiøret er også tilgængeligt.

USS Growler - ubåd

Growler-ubåden er den eneste ubåd med styrede missiler af sin art, der er åben for offentligheden i USA. Du kan se næsten hele maskinen fra besætningens kvarter til kontrolcentret og det populære torpedokammer.

Adgang og åbningstider

Åbningstiderne varierer om vinteren og sommeren.

  • Juni - september: 10:00 til 17:00 (sidste indgang kl. 16:00) på hverdage, eller 10:00 til 18:00 (sidste indgang kl. 17:00) i weekender og på helligdage.
  • Oktober - maj: kun åbent i weekender og på helligdage fra 10:00 til 17:00 (sidste indgang 16:00)
  • Aktuelle åbningstider på museets hjemmeside: intrepidmuseum.org/Plan-Your-Visit

Der kan kun købes énbillet for at komme ind på hele området. Der er ikke rabat på billetter til bestemte områder.

  • 36 usd - Voksne i alderen 13 til 64 år
  • 34 usd - Seniorer over 65 år og universitetsstuderende med et ISIC-kort
  • 26 usd - Børn i alderen 5 til 12 år
  • Aktuelle billetpriser på museets hjemmeside: intrepidmuseum.org/admission

Vi anbefaler at købe billetter online via den officielle hjemmeside på det nøjagtige tidspunkt for at undgå de ofte op til 2-timers køer.

Museets officielle hjemmeside: intrepidmuseum.org

Hvordan kommer man til Intrepid Museum?

Alle udstillingerne findes i den tidligere marina ved "Pier 86" i Hell's Kitchen-kvarteret i Midtown Manhattan.

Lige ved indgangen til museet finder du busstoppestedet "12 Av/W 46 St", hvor M12 (mod Central Park og High Line) og M50 (mod Rockefeller Center og FN-bygningen) stopper.

Nærmeste metrostation

  • 50 St (ca. 850 meter) - blå linjer C, E
  • 42 St/Port Authority Bus Terminal (ca. 1.400 meter) - blå linjer A, C, E

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.