Coney Island

Coney Island

Coney Island er et af de mest populære steder at tilbringe sin fritid, ikke kun blandt turister, men især for newyorkere. Selvom du finder dette område helt uden for byens centrum og lige syd for bydelen Brooklyn, er det meget let tilgængeligt med flere metrolinjer.

De 10 bedste hoteller i New York City

Tag til Coney Island, hvor du finder en dejlig strand og en stor forlystelsespark, der vil underholde både børn og voksne.

Luna Park Coney Island

Historien om Luna Park på Coney Island går tilbage til 1903, hvor den var en af USA's første moderne forlystelsesparker indtil 1944. På det tidspunkt blev den ødelagt af en brand, og den nuværende Luna Park Coney Island åbnede først i 2010.

Du kan nyde næsten 40 attraktioner fordelt på 14,5 hektar.

Nogle af de mest populære omfatter flere rutsjebaner, et naturskønt pariserhjul og et spøgelsesslot. Du kan også nyde en række forlystelser, centrifuger, radiobiler og skydebaner. Og så er der selvfølgelig de allestedsnærværende forfriskningsboder.

Luna Park er normalt åben fra maj til oktober, men det afhænger af de specifikke vejrforhold. Åbningstiderne varierer fra dag til dag, men om sommeren er der normalt åbent mellem 12:00 og 22:00 7 dage om ugen. En detaljeret tidsplan kan findes på den officielle hjemmeside.

Der er gratis adgang til området, men du skal altid betale for hver enkelt attraktion, fra 3 usd til 15 usd.

Officiel hjemmeside: lunaparknyc.com

Strande på Coney Island

Coney Island Beach og den tilstødende Brighton Beach er de nærmeste og mest tilgængelige strande fra Manhattan. Du kan nyde en smuk, rummelig strand, der er mere end 4 miles lang og op til 170 meter bred visse steder.

Stranden er dækket af fint, lyst sand, og adgangen til Atlanterhavet er gradvis og sikker. Kunstige bølgebrydere beskytter dig mod bølgerne. Der er fri adgang til stranden i hele dens længde.

Bemærk venligst, at vandet i Atlanterhavet er ret koldt og når op på 22-24 °C i de varmeste måneder (juli og august).

Langs hele stranden kan du slentre langs en smuk bred promenade, der er ideel til jogging, gåture, skøjteløb eller cykling.

New York Akvarium

Lige ved stranden og ved siden af Luna Park må du ikke glemme at besøge det ældste kontinuerligt fungerende akvarium i USA. Det åbnede i 1896, og du kan nu beundre over 300 arter af havdyr på 5,5 hektar.

I den indendørs hal finder du flere akvarier med farverige havfisk og hajer, mens de udendørs områder er dedikeret til tanke med oddere, søløver og pingviner, hvor der regelmæssigt afholdes shows.

Parken er åben hele året rundt, og de specifikke tidspunkter varierer alt efter sæsonen og kan findes på den officielle hjemmeside.

Billetpriserne varierer også efter sæson og ligger mellem 27 og 30 usd. Pensionister og børn har rabat, se information på hjemmesiden. nyaquarium.com

Hvordan kommer man til Coney Island?

Lige midt på stranden, ved siden af Luna Park og en kort gåtur fra akvariet, ligger endestationen for metrolinjerne "Coney Island-Stillwell Av" 4, som giver hurtig adgang til downtown Brooklyn og Manhattan.

Alle metrolinjer til Manhattan og Brooklyn er tilgængelige herfra, nemlig de orange D-, F- og gule N-, Q-linjer. Der er også den hurtige orange linje B til Brighton Beach station i den østlige ende af stranden.

Det tager ca. en time at komme til downtown Manhattan.

For mere om at komme rundt i New York City, se Transport og Subway, Coney Island ligger inden for New York Citys grænser, så du behøver ikke at betale nogen særlige priser.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.