Staten Island

Staten Island

Staten Island er en af de fem bydele i New York City og ligger på øen af samme navn lige syd for Manhattan. Besøgende i byen kender især Staten Island for de færger, der sejler fra New Yorks centrum, og som giver den bedste udsigt til Frihedsgudinden og Manhattans skyline.

De 10 bedste hoteller i New York City

Når man er nået til Staten Island, tager de fleste turister den nærmeste færge tilbage til centrum. Men hvis du har mindst et par timer, anbefaler vi, at du stopper på Staten Island.

Færger til Staten Island

Som beskrevet i indledningen ligger den største attraktion på øen ikke på øen, men i farvandet mellem Staten Island og Manhattan. De populære orange færger, som sejler 24 timer i døgnet hvert 30. minut fra kajen ved Battery Park, fungerer som et flydende observationsdæk. Faktisk passerer færgeruten Frihedsgudinden, som du kan beundre på vej frem og tilbage, især om morgenen, når den er smukt oplyst.

Fra færgernes åbne øverste dæk kan man også nyde den spektakulære udsigt over skyskraberne på det sydlige Manhattan, anført af New Yorks højeste bygning, One World Trade Center.

Færgerne er gratis , og du kan finde den nøjagtige fartplan på www.siferry.com.

Strande, landskaber og historiske byer

Selvom Staten Island er en integreret del af New York City, minder den ikke meget om den travle megalopolis af global betydning. I stedet byder Staten Island på fred og ro med et strejf af det landlige Amerika.

På de offentligt tilgængelige moler lige ved færgehavnen kan du nyde den travle trafik af de enorme oceangående skibe, der sejler ind i New Jersey Harbour, en af de største i Amerika.

Længere nede ad Staten Islands østkyst finder du lange sandstrande, der er ideelle til gåture eller sport.

En af øens hovedattraktioner er det lille museum Historic Richmond Town lige midt på Staten Island. Her kan du få et indblik i, hvordan området så ud i det 18. og 19. århundrede, og hvordan en lille amerikansk by så ud på den tid. For information om adgang eller åbningstider, besøg www.historicrichmondtown.org.

Transport til Staten Island

Fordi Staten Island er en del af New York City, kan du normalt bruge dit MetroCard eller OMNY kontaktløs betaling på alle lokale busser og Staten Island Railway overfladetog; se detaljer i kapitlet Transport i New York.

Jernbanen, som kører med 30 minutters mellemrum hele dagen, eller busrute 74 (fra kajen til Richmond Museum) eller 51 + 81 (fra kajen til strandene) er dem, du vil bruge mest.

Færgerne mellem Staten Island og Manhattan er gratis og sejler med 30 minutters mellemrum 24 timer i døgnet.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.