Ellis Island

Ellis Island

Ellis Island, som ligger tæt på Liberty Island og Frihedsgudinden, er et af de vigtigste historiske steder i New York City, og du bør ikke gå glip af et besøg.

De 10 bedste hoteller i New York City

Det var på dette sted, at den vigtigste immigrationsstation lå, hvor alle udenlandske rejsende, der kom til New York for at udleve deres amerikanske drøm, passerede igennem. I alt passerede mere end 12 millioner immigranter gennem immigrationsbygningen på Ellis Island.

I dag fungerer stedet som et meget interessant museum for immigration, som er en af hjørnestenene i USA's måde at fungere på.

Tårernes ø, håbets ø

Det kælenavn, som Charles Guggenheim først gav Ellis Island i sin dokumentarfilm, er måske det mest passende for øen.

Den føderale immigrationsstation på Ellis Island fungerede mellem 1892 og 1954 som et enkelt punkt for behandling af ansøgninger om immigration og indrejse i USA. Det var først efter 1954, at ansøgninger kunne indgives på udenlandske ambassader.

Indtil da var det kun på Ellis Island, at der blev truffet beslutninger om, hvorvidt immigranter skulle optages eller sendes tilbage til deres hjemlande. Og det er derfor, dette sted kombinerer håbet om et bedre liv, men også tårerne og sammenbruddet af en drøm, når man nægtes indrejse i landet...

Museum of Immigration - adgang og information

I dag fungerer den vidtstrakte Immigration Department-bygning som et stort treetagers museum for indvandring og immigration. Det er klassificeret som et National Historic Landmark og er et af de mest besøgte museer i USA.

I den meget store og vellykkede udstilling får man en masse interessante oplysninger om fremkomsten af det moderne USA, hvor indvandring og integration af kulturer fra hele verden er en grundpille. Udstillingen er tematisk opdelt i flere sektioner:

  • Fotografier og videooptagelser af immigranters historier.
  • En rundtur i det store registreringslokale
  • En rundvisning i det rum, der bruges til at rumme immigranter, hvis ansøgninger tager længere tid at behandle.
  • Udstillingen "Treasures from Home" indeholder mere end 2.000 genstande, som immigranter har vekslet til dollars på en lokal valutaveksling.
  • Udstillingen "Gateway to America" beskriver hele immigrationsprocessen i detaljer
  • Udstillingen "Key Years of Immigration" skildrer de år, hvor indvandringen var på sit højeste, og belyser årsagerne til, at de forlod deres hjemland.

Entré til museet er gratis eller inkluderet i prisen på færgerne, se nedenfor.

Museets officielle hjemmeside: statueofliberty.org/ellis-island

Æresmuren

Den anden attraktion på Ellis Island er den unikke Wall of Honor. De mere end 800 paneler indeholder i øjeblikket næsten en million navne på immigranter såvel som indianere, der på en eller anden måde var involveret i immigrationsprocessen.

Du kan også finde navnene på dine forfædre, og mod et gebyr på 225 usd kan du endda efterlade navnet på dine forfædre, der har bevist, at de bosatte sig i USA, på Wall of Honor. Officiel information kan findes på statueofliberty.org/support/wall-of-honor.

Færger til Ellis Island: pris og fartplan

Det eneste officielle Statue Citycruises-selskab tilbyder krydstogter fra Manhattan og New Jersey til Frihedsgudinden og Ellis Island. Der er afgang fra moler i Battery Park eller Liberty State Park i New Jersey. Der er 3 billetmuligheder at vælge imellem, og priserne fra begge havne er de samme:

  • General Admission24 USD Inklusive adgang og færger til Liberty Island og Ellis Island og inklusiv adgang til Museum of Immigration,
  • Pedestal Reserve Ticket24,30 USD plus adgang til Frihedsgudindens piedestal. Antallet af billetter er begrænset og kræver tidlig reservation,
  • Crown Reserve Ticket24,30 USD giver dig ekstra adgang til kronen. Reserver venligst mindst 4-6 måneder i forvejen.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.