Ground Zero

Ground Zero

Udtrykket "Ground zero" blev primært brugt på engelsk om stedet for en atombombeeksplosion. Men efter de tragiske terrorangreb den 11. september 2001 på New Yorks Twin Towers, skyskraberne i World Trade Center, blev det navnet på det område af Lower Manhattan, hvor angrebene fandt sted.

De 10 bedste hoteller i New York City

Det oprindelige World Trade Center-kompleks bestod af 7 bygninger, hvoraf de to næsten identiske skyskrabere kaldet Twin Towers længe var de højeste bygninger i verden med deres højde på 420 meter. Men efter angrebene i september 2001, som mange af os stadig husker tydeligt, er der stort set intet tilbage af World Trade Center. Både det nordlige og det sydlige tårn kollapsede og tog alle de omkringliggende bygninger med sig.

Efter fjernelsen af næsten 2 millioner tons murbrokker, som tog mere end 8 måneder, fik det tomme sted spontant navnet Ground Zero. Ved siden af Ground Zero ligger en ny World Trade Center-skyskraber kaldet One World Trade Center.

Det nationale 9/11-mindesmærke: to infinity-pools

Det vigtigste sted på Ground Zero er et næsten mystisk mindesmærke, der består af to bassiner, kaldet Reflecting Absence Project. De to identiske 4.000 m2 store pools er en nøjagtig kopi af tvillingetårnenes fundamenter, med kunstige vandfald rundt om dem, som falder ned i dybet i midten af poolen, hvor bunden af poolen ikke er synlig fra noget punkt langs omkredsen.

Vandet, der falder ned i det uendelige tomrum, symboliserer tabet af liv og følelsen af fysisk trøstesløshed efter angrebene.

Rundt om bassinerne er der indgraveret bronzeplader med navnene på 2.983 ofre, hvoraf 2.977 blev dræbt i terrorangrebene den 11. september 2001 og 6 ofre, der døde efter bomben i WTC's garage i 1993.

Mindesmærket blev afsløret på 10-årsdagen for angrebene og omfatter bl.a. det såkaldte Survival Tree, et træ, der mirakuløst overlevede murbrokkernes fald og nu er omgivet af snesevis af andre træer.

Hvide roser ved ofrenes navne

Når du ankommer til 9/11 Memorial, vil du bemærke flere hvide roser, der er stukket ind i tilsyneladende tilfældige navne på tavlerne med ofrenes navne hver dag. Disse hvide blomster placeres hver morgen af personalet på det tilstødende museum ved siden af navnene på dem, der ville have haft fødselsdag den dag.

Man kan selvfølgelig også se andre blomster eller amerikanske flag, som pårørende eller venner til ofrene har medbragt.

9/11 Museum

Kun få skridt fra bassinerne kan du besøge det underjordiske museum, der dækker alle begivenhederne i forbindelse med terrorangrebene og bevarer minderne for fremtidige generationer. Selvom mange mennesker på forhånd har en afvisende holdning til terrorangrebsmuseet, kan vi bestemt anbefale et besøg.

Begivenhederne den 11. september 2001 var betydningsfulde for hele verden, og museet fremhæver dette faktum på en meget nøgtern måde sammen med en meget smagfuld erindring om de ofre, som almindelige mennesker og de brandmænd og politibetjente, der hjalp med at rydde op efter angrebet, bragte.

En af hovedudstillingerne er en del af den overlevende struktur fra et af tårnene eller en brandbil, der delvist blev knust af skyskrabernes fald.

En følelsesladet del af udstillingen, kaldet Memorial Hall, viser fotografier og historier om alle de næsten 3.000 ofre, samt lydoptagelser af mennesker fra hele verden, der beskriver, hvordan de havde det, og hvad de gjorde, da de hørte om angrebene. Hånden på hjertet, de af jer, der husker terrorangrebet i New York, vil vide præcis, hvor I var i det øjeblik.

  • Entré: 26 usd for voksne, 20 usd for seniorer og teenagere, 15 usd for børn 7-12 år, kan købes online.
  • Åbningstider: dagligt fra kl. 10.00 til 17.00
  • Officiel hjemmeside: 911memorial.org/visit/museum

Lyskegler til himlen

Hvert år om aftenen den 11. september tændes kraftige projektører, der er placeret præcis i midten af bassinerne, i midten af fundamenterne til nord- og sydtårnene i de tidligere tvillingetårne, for at skabe mindesmærkets illusion af bygninger, der peger op mod himlen.

Overnatning nær Ground Zero

Du finder en række større hoteller på Lower Manhattan, men på grund af stedets betydelige eksponering lige i New Yorks kommercielle hjerte skal du forvente priser, der oftest ligger mellem 5.000 og 293 euro pr. nat. Hotellerne tættest på Ground Zero er dem, vi vil anbefale med gode ratings og rimelige priser efter lokale standarder:

Hvordan kommer man til Ground Zero?

Ground Zero ligger i Lower Manhattan og er let tilgængelig med metro, men du kan sagtens komme rundt til attraktionerne i denne del af byen til fods.

En af disse attraktioner er den nærmeste metrostation, der er forbundet med Westfield Shopping Center, som har en meget interessant arkitektonisk indgang. Denne indgang er kombineret til en gigantisk WTC Transportation Hub, som forbinder disse metrostationer:

  • WTC Cortlandt: rød linje 1
  • Cortlandt St: gule linjer R, W
  • Fulton St: rød linje 2, 3, grøn linje 4, 5, blå linje A, C, brun linje J, Z
  • World Trade Center: blå linje E
  • Chambers St: blå linjer A, C
  • Park Place: røde linjer 2, 3

Desuden har PATH-toglinjen fra New Jersey en endestation her.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.