Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Hvis man skulle nævne en enkelt bro, som forbinder Manhattan med omgivelserne, ville det være den ikoniske Brooklyn Bridge, som åbnede i 1883. Brooklyn Bridge er helt sikkert en af de smukkeste broer i verden og den mest historisk betydningsfulde i New York City.

De 10 bedste hoteller i New York City

Brooklyn Bridge er også verdens første hængebro ophængt i stålkabler. Da Brooklyn Bridge stod færdig, blev den betragtet som verdens ottende vidunder, og den er ekstremt populær blandt newyorkerne - den er et af byens varige symboler. Den buer sig over East River.

Broens konstruktion og dimensioner

Beslutningen om at bygge broen blev taget i 1869 efter en streng vinter, hvor alle skibe frøs til i mange dage, så der ikke var nogen måde at komme fra Brooklyn og Queens til Manhattan på. Ingeniøren med ansvar for broen var John Augustus Roebling, som blev erstattet af sin søn Washington Roebling efter hans tragiske død.

Byggeriet begyndte i 1870, og broen var oprindeligt planlagt som en hængebro, ophængt i kabler, der løb fra to massive moler lavet af kalksten, granit og cement. Broen blev indviet den 24. maj 1883 og blev den første faste forbindelse mellem New York City og den dengang selvstændige by Brooklyn.

Broen er domineret af to nygotiske granitpiller , der rejser sig til en maksimal højde på 84,3 meter.

Brodækket spænder 486 meter mellem bropillerne og er over 25 meter bredt, så der er plads til tre kørebaner i én retning og en gangbro. I alt har Brooklyn Bridge en længde på 1.825 meter.

Udsigt fra og til broen

Langs hele broen er der en kombineret fodgænger- og cykelsti, som er helt adskilt fra bilerne. Det giver en betagende og usædvanlig udsigt over Manhattans skyline, bedst set fra den første søjle, der vender væk fra Manhattan.

Men selve broen er også iøjnefaldende både dag og nat, når hovedkablerne og bropillerne er smukt oplyste. Den bedste udsigt over hele broen med Manhattan i baggrunden er helt sikkert fra den smukke Empire-Fulton Ferry State Park, der ligger på Brooklyn-siden (se placering på kortet).

Overnatning i nærheden af broen

På Manhattan-siden, kun ca. 150 meter fra starten af fodgængerpromenaden over Brooklyn Bridge, vil vi anbefale Aloft Manhattan Downtown **** med rimelige priser omkring 183 euro pr. nat, hvilket er i den lave ende af gennemsnittet for downtown Manhattan.

Hvordan kommer man til Brooklyn Bridge?

Der er flere undergrundsstationer på hver side af broen, hvilket er den hurtigste form for transport.

Stationer på Manhattan-siden:

  • Brooklyn Bridge/City Hall - grøn linje 4, 5, 6
  • Chambers St - brune linjer J, Z
  • City Hall - gule linjer R, W

Stationer på Brooklyn-siden:

  • High St - blå linjer A, C
  • Clark St - røde linjer 2, 3
  • Borough Hall - røde linjer 2, 3 og grønne linjer 4, 5

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.