Chinatown

Chinatown

Hvis du aldrig har været i Kina og gerne vil på et hurtigt besøg i New York, skal du tage til Chinatown. Det koncentrerede område er hjemsted for omkring 100.000 kinesiske immigranter, som har gjort kvarteret til deres eget. Kinesiske restauranter, markeder og frem for alt masser af mærkelige lugte og selvfølgelig kinesere.

De 10 bedste hoteller i New York

Du kan finde lignende "Little Chinatowns" i Brooklyn og Queens, men Manhattans er langt den største og livligste.

Lille Kina i hjertet af New York City

Chinatowns historie går tilbage til slutningen af det 19. århundrede, hvor tusindvis af kinesiske flygtninge tog til Amerika for at undslippe hungersnød og senere den kinesisk-japanske krig. Kinesere i udlandet kan godt lide at danne fællesskaber, og det var ikke anderledes på Manhattan, hvor de valgte det dengang billige Canal Street-kvarter.

Chinatown oplevede dog ikke massiv migration og udvikling før mellem 1960'erne og 1980'erne under det kommunistiske styre i Kina. Indbyggertallet i Little China på Manhattan nåede helt op på 100.000, hvilket gør det til den største kinesiske diaspora på den vestlige halvkugle den dag i dag.

De største befolkningsgrupper kommer fra Guangdong-provinsen og dens hovedstad Guangzhou (Canton) samt Hong Kong. I modsætning hertil er den meget mindre Chinatown i Brooklyn domineret af folk fra byen Fuzhou.

Nyd eksotiske dufte og sanseindtryk

Den livligste del af Chinatown findes i sidegaderne vinkelret på hovedgaden Canal Street og på den relativt korte strækning mellem Manhattan Bridge og Broadway. Dyk ned i hjertet af Chinatown, og bliv ikke bare på Canal Street. Du vil være omgivet af duften af typisk kinesisk mad, de allestedsnærværende kinesiske skilte og den utrolige summen af gadeliv.

Vær ikke bange for at stoppe ved en af de lokale restauranter for at smage på de kinesiske specialiteter. Du forstår måske ikke noget af det, der står på menuen, men der er altid mindst én, der taler engelsk ved disken.

Chinatowns livligste gader er Mott Street og Mulberry Street.

Indkvartering i Chinatown

Hotellerne i Chinatown har længe været blandt de billigste i hele New York City, især hvis man var villig til at gå på kompromis med kvaliteten. Denne regel har dog ikke været sand i et stykke tid nu; lokale hoteller arbejder normalt kun for Chinatown-samfundet og kan ikke bookes gennem de almindelige portaler.

I udkanten af Chinatown kan man dog stadig finde den billigste indkvartering på Lower Manhattan i lang tid, nemlig det ikke så godt bedømte U.S. Pacific Hotel* med fælles bade- og toiletfaciliteter, men til en pris på omkring 73 euro pr. nat.

Indkvartering af meget bedre kvalitet med priser mellem 2.600 og 147 euro pr. nat (hvilket er under gennemsnittet for Manhattan) tilbydes af det nærliggende Richland LES Hotel *** i den østlige udkant af Chinatown.

Hvordan kommer man til Chinatown?

Chinatown ligger i Lower Manhattan ved udmundingen af Manhattan Bridge.

Nærmeste metrostation:

  • Canal St (i centrum af bydelen) - brune linjer J, Z; grønne linjer 4, 6; gule linjer N, Q, R, W
  • Grand St (nordlig udkant af bydelen) - orange linjer B, D
  • East Broadway (østlige udkant af bydelen) - orange linje F

Buslinjerne 1, 55 og 103 kører også gennem Chinatown.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i New York.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.