Venetianske skibsværfter

Venetianske skibsværfter

På den østlige side af det historiske centrum ligger det store område med de tidligere venetianske skibsværfter, på italiensk Arsenale di Venezia.

Billigste overnatning i Venedig (Booking.com)

Disse skibsværfter har tjent den venetianske flåde siden det 13. århundrede og har stadig et stærkt geni for langdistancesejlads og hårdt arbejde på havnen. Hvis du er fan af maritim navigation, skal du sørge for at besøge de venetianske skibsværfter.

Far vild i virvaret af gamle dokker

Du kan til enhver tid komme gratis ind på de venetianske værfters område. Fordyb dig i det indre af det 46 hektar store område, i virvaret af gyder mellem de gamle dokker, kraner og kajer. De fleste af de nuværende bygninger stammer fra 1800-tallet, hvor skibsværfterne gennemgik en større restaurering og renovering.

Man kan nyde de mange promenader med et par caféer, men der er kun en brøkdel af turisterne sammenlignet med det historiske centrum.

Kultur og Venedig Biennalen

De fleste af bygningerne i værfterne bruges til kulturelle formål, udstillinger, midlertidige gallerier og forskellige massearrangementer. Faktisk er der få steder i Venedig, der har så store indendørs og udendørs arealer, hvilket gør Venedigs værftsområde ideelt til disse formål.

Den mest berømte begivenhed på havnen er uden tvivl Venedig Biennalen, en tværfaglig udstilling af moderne kunst, som afholdes her hvert andet år.

Information og datoer kan findes på den officielle hjemmeside: labiennale.org/en.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.