Markus Klokketårn

Markus Klokketårn

Markuskirken er Venedigs vigtigste vartegn og en af de mest ikoniske bygninger i Italien. Den hører sammen med nabobasilikaen Markuskirken, selv om den ikke er direkte forbundet med den og heller ikke blev bygget sammen med basilikaen.

De bedste hoteller på Markuspladsen

Markuskatedralen er et bygningsværk, man ikke må gå glip af, og med sine 98,6 meter er den langt den højeste i Venedig.

Basen af klokketårnet er et massivt tårn af okkerfarvede mursten, og på toppen, i ca. 65 meters højde, er der en udsigtsloggia omgivet af 5 klokker. Udsigtspunktet på det venetianske klokketårn byder på den smukkeste udsigt over Venedig, og du bør bestemt ikke gå glip af denne attraktion på trods af de store turistmængder.

Opførelsen af klokketårnet og dets kollaps

Campanile's historie går tilbage til det 9. århundrede, hvor bygningen blev påbegyndt sammen med den tilstødende Markuskirke, men den blev først færdiggjort næsten 300 år senere i det 13. århundrede. I løbet af de følgende tre århundreder blev klokketårnet flere gange alvorligt beskadiget af lynnedslag og måtte gennemgå omfattende ændringer.

Det var først i begyndelsen af det 16. århundrede, at klokketårnet fik sin endelige form, som vi kender den i dag, nærmere bestemt i 1513, med den ceremonielle placering af en forgyldt statue af ærkeenglen Gabriel på toppen af taget og emblemet af den vingede løve, symbolet på Sankt Markus.

I 1902 opstod der imidlertid flere revner i tårnet uden nogen åbenbar grund, og et par dage senere kollapsede det hele. På dagen for sammenstyrtningen blev det besluttet at genopbygge det i dets nøjagtige oprindelige form, hvilket blev afsluttet 10 år senere i 1912.

Adgang og åbningstider

Udkigsposten er åben dagligt fra 9:45-21:15. Den sidste indgang er mulig kl. 20:45.

Indgangsgebyret er 10 eur for alle aldre (børn under 6 år gratis).

Vi anbefaler på det kraftigste at købe billetter online på den officielle hjemmeside basilicasanmarco.skiperformance.com med et ekstra gebyr på 2 euro. Det er den eneste måde at sikre sig, at man overhovedet kommer op i tårnet. Køb venligst dine billetter online mindst 1 måned i forvejen.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.