Doge-paladset

Doge-paladset

Det storslåede Palazzo Ducale er den dominerende bygning på bredden af Canal Grande, tæt på Markuskirken.

Bygningen fra det 14. århundrede kombinerer smukt elementer af byzantinsk arkitektur og europæisk gotik, hvilket gør den til et unikt eksempel på 'venetiansk gotik'.

De bedste hoteller på Markuspladsen

Den venetianske republiks herskersæde er bestemt et besøg værd indefra. Det rigt udsmykkede gyldne interiør og de enorme freskomalerier vil få selv en person, der normalt ikke er interesseret i arkitektur, til at føle sig godt tilpas.

Arkitektur og lidt historie

Dogepaladset har fungeret som residens for dogen af Venedig, herskeren over Republikken Venedig, siden 1340. Da denne stat var på sit højeste, var Venedigs doger blandt de mest magtfulde politiske personer på det europæiske kontinent.

Paladset imponerer ved første øjekast med sin smukke og ukonventionelle arkitektur, der synes at se bort fra fysikkens grundlæggende love. Den tunge, ensartede blok på anden sal ligger oven på den delikate og subtile første sal med dens arkader, arkader og rige udsmykning, hvilket skaber en ekstraordinær æstetisk værdi.

På besøg i paladset

Det indre af Dogepaladset er dog absolut et besøg værd. I mange af salene kan man beundre de storslåede malerier og fresker i lofterne, de forgyldte og rigt udsmykkede vægge og portaler og de smukke møbler.

Med en længde på 53 meter er det store rådskammer et af de største rum i en historisk bygning i Europa.

Besøget omfatter også en udstilling af fængslet, som man kommer ind i via den berømte Ponte dei Sospiri, som man altså kan gå igennem.

Rundvisningen kan foretages på egen hånd eller med en audioguide.

Regn med mindst 45-60 minutter til turen.

Entréer og åbningstider

Den grundlæggende entré inkluderer alle museerne på Markuspladsen: Dogepaladset, Museo Correr, det arkæologiske museum og Marciana-biblioteket. Det er ikke muligt at købe en billigere billet til Dogepaladset alene.

Vi anbefaler, at du køber din billet online via hjemmesiden palazzoducale.visitmuve.it for at reducere køtiden. Billetten til 5 € online er kun gyldig ved køb mindst 1 måned før besøget.

På grund af den relativt dyre entré er der normalt ikke lange køer, heller ikke for dem, der ønsker at købe deres billet på stedet.

Pris på stedet Onlinepris (køb 30 dage i forvejen)
Voksne 30 euro 25 euro

Senior 65+
Børn 6-14 år
Studerende under 25 år

15 euro 13 euro

Åbningstiderne varierer afhængigt af sæsonen.

  • 1. april - 31. oktober Åben 9:00 - 19:00 (sidste indgang kl. 18:00)
  • 1. november - 31. marts åbent 9:00 - 18:00 (sidste adgang kl. 17:00)
  • Fra 1. maj til 30. september er der åbent til kl. 23.00 på fredage og lørdage (sidste indgang kl. 22.00).

Officiel hjemmeside: palazzoducale.visitmuve.it

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.