Markuspladsen

Piazza San Marco

Piazza San Marco er uden tvivl det mest besøgte sted i Venedig. Rundt om den store plads finder du byens vigtigste monumenter, anført af Markuskirken og dens klokketårn, som kan ses fra mange steder i Venedig. I nærheden finder du også det berømte Dogepalads, klokketårnet samt Correr-museet og det arkæologiske museum.

De bedste hoteller på pladsen

Venedigs turistcentrum

Markuspladsen er Venedigs hovedcentrum, og det er her, de fleste turister koncentrerer deres skridt.

Det store åbne område på pladsen er ideelt til flotte fotos med det ikoniske Markusklokketårn, og til at beundre de udsmykkede palazzi med deres arkader, som huser snesevis af caféer og restauranter.

Den del af pladsen, der fører "rundt om hjørnet" til havnemolen, hvor Dogepaladset ligger, kaldes Piazzeta San Marco (Markuspladsen).

Regelmæssig oversvømmelse

Markuspladsen er det laveste faste punkt i Venedig, og på grund af tidevandet kombineret med vintervejret bliver dele af pladsen jævnligt oversvømmet mellem oktober og april.

Normalt er der højst vand på pladsen 2 eller 3 gange om året i en dag eller to, så det påvirker ikke turismen så meget. Hvis pladsen bliver oversvømmet, er der støvler og interimistiske træbroer til rådighed.

Overnatning i nærheden af pladsen

Hvis du gerne vil bo midt i det hele, så er Markuspladsen det perfekte valg for dig. Du finder flere hoteller omkring pladsen, og vi har udvalgt de bedste af dem:

Beliggenhed og transport

Markuspladsen ligger ca. 2.200 meter fra hovedbanegården og er ca. 40 minutters gang væk.

Derudover stopper de fleste vandbuslinjer ved stoppestedet "San Marco" ved Piazzeta San Marco-molen, som tager dig rundt i hele centrum og den venetianske lagune.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.