Teatro La Fenice

La Fenice

Det berømte operahus La Fenice har lidt en turbulent skæbne og er blevet ramt af en ødelæggende brand flere gange i løbet af sin eksistens. Den nuværende neoklassicistiske bygning stammer fra 1792 og har været vidne til premieren på mange verdensberømte operaer (La Traviata, Rigoletto, La Bohème, Les Montagues et les Capulets, etc.).

De 10 bedste hoteller i Venedig

Det berømte operahus - billetpriser

Udefra gemmer La Fenice sig bag den enkle facade af et relativt diskret udseende hus, men indeni folder det sig ud til et stort og storslået teaterrum med plads til mere end 1.000 tilskuere. La Fenices operahus er et af de mest berømte i verden, og hvis du tænker på en kulturel oplevelse, når du besøger Venedig, så er et besøg i dette operahus lige noget for dig.

Teatrets program omfatter også ballet- og musicalforestillinger, og der opføres en opera ca. hver tredje dag. Teatrets komplette program kan ses på dets hjemmeside: teatrolafenice.it/calendario.

Billetter, især til opera, skal købes i god tid (helst mindst en måned eller to), og priserne varierer fra 99 euro i gallerierne til 400 euro i de bedste dele af salen.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.