Santa Maria della Salute

Santa Maria della Salute

Basilikaen Santa Maria della Salute ligger ved bredden af Canal Grande i Punta della Dogana-distriktet og er perfekt synlig fra Markuspladsens strandpromenade. Den er et af vartegnene for Canal Grande og for Venedig som helhed og optræder på mange af byens reklamebilleder.

De 10 billigste hoteller i Venedig

Promenaden ved hovedindgangen til basilikaen byder på en smuk udsigt over Canal Grande.

Arkitektur og historie

Venedigs vigtigste barokbygning blev påbegyndt i begyndelsen af det 17. århundrede og stod formelt færdig i 1631. Dens dominerende træk er den massive hvide marmorkuppel, som suppleres af en mindre kuppel og et lille klokketårn.

Kirken er dedikeret til Jomfru Maria, som beskyttede Venedig under en ødelæggende pestepidemi, der reducerede en stor del af byens befolkning og førte til frygt for, at Venedig ville forsvinde helt. De fleste af de kunstneriske fremstillinger inde i basilikaen henviser også til "den sorte død".

Mens basilikaens ydre er meget slående og udgør en af byens skylines, er interiøret ret sparsomt udsmykket, hvilket giver plads til de storslåede loftsmalerier af den berømte venetianske maler Tizian.

Adgang og åbningstider

Basilikaen er åben for offentligheden dagligt fra 9:30-12:00 og 15:00-17:30, og om søndagen kun fra 10:00 og kun indtil 17:00. For en detaljeret og opdateret oversigt over åbningstider anbefaler vi at tjekke den officielle hjemmeside.

Der er gratis adgang til basilikaen. Der skal kun betales særskilt for at komme ind i det rigt udsmykkede sakristi eller til badene.

  • Entré til sakristiet - 6 eur
  • Indgang til kuplen - 5 euro

Betaling kan ske med kontanter eller kort.

Officiel hjemmeside: basilicasalutevenezia.it

Beliggenhed og transport

Lige på promenaden foran kirken har vaporetto-vandbussen på linje 1 fra hovedbanegården over Canal Grande til Lido di Venezia et stoppested, der hedder "Salute".

Fra den modsatte bred kan kirken også nås med gondolfærge for 2 eur.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Venedig.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.