Punta La Marmora

Punta la Marmora

Sardinien er kendt for sine smukke strande, men vandreentusiaster vil også nyde det. De må selvfølgelig ikke gå glip af Sardiniens højeste bjerg, Punta La Marmora (nogle gange også kendt som Perda Crapias), som rejser sig 1.834 meter over havets overflade.

Find et hotel midt i naturen

Bjerget ligger i de forældreløse Gennargent-bjerge, hvor der er større sandsynlighed for at møde flokke af græssende køer eller får end turister.

Gennargent er en bar bjergkæde, kun dækket af lav underskov og domineret af lyse til hvide kalkstensklipper og bjerge. Udsigten i godt vejr er spektakulær og går i alle retninger.

Bestigning af Punta La Marmora

Der er faktisk afmærkede stier til Sardiniens højeste punkt, men man skal ikke tro, at skiltningen er helt perfekt. Kun hist og her er der røde og hvide skilte langs den slagne vej, men det er næsten umuligt at fare vild her, da de fleste stier fører lige op til Punta La Marmora.

Den korteste og nemmeste opstigning er fra parkeringspladsen ved øens eneste skisportssted i ca. 1.500 meters højde, hvis placering kan findes på hjemmesiden en.mapy.cz. Det er gratis at parkere her.

Herfra kan man enten gå direkte op ad den ca. 450 m lange skråning til Sardiniens næsthøjeste top, Bruncu Spina (1.829 m), eller tage en lidt mere kringlet rute langs den "afmærkede" sti, men med mindre højdeforøgelse og bedre udsigt. Når du har besteget den stejleste del af stien (ca. 0,5 km), er resten af vejen til Punta La Marmora en behagelig højderyg.

Hele turen fra parkeringspladsen til Punta La Marmora og tilbage igen er 10 km og kan gøres på ca. 3 timer. Gode vandrestøvler er et must.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Sardinien.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.